Logo Acupunctuur Brielle
stop roken

Stoppen met roken met acupunctuur

Stoppen met roken; veel mensen denken dat ze gemakkelijk kunnen stoppen maar dit valt vaak tegen. Toch wil 80% van de rokers nu of in de toekomst stoppen met roken. Acupunctuur en deskundige begeleiding ondersteunt bij het blijvend te stoppen met roken. Lees verder om te kijken of stoppen met roken met acupunctuur ook u kan helpen.

WAAROM STOPPEN MET ROKEN MET ACUPUNCTUUR?

Stoppen met roken met behulp van acupunctuur en begeleiding biedt verschillende voordelen. Hier zijn vijf belangrijke voordelen:

1. Vermindering van nicotinecravings

Acupunctuur helpt bij het verminderen van de intensiteit van nicotinecravings. Door specifieke punten op het lichaam te stimuleren, verlaagt acupunctuur de behoefte aan nicotine, waardoor het makkelijker wordt om van de verslaving af te komen.

2. Vermindering van stress en meer ontspanning

Acupunctuur staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten. Dit helpt bij het verminderen van stress en angst die vaak gepaard gaan met het stoppen met roken, waardoor het proces minder belastend wordt.

3. Verbeterde slaapkwaliteit

Veel mensen ervaren slaapproblemen wanneer ze proberen te stoppen met roken. Acupunctuur helpt om de slaapkwaliteit te verbeteren door het bevorderen van ontspanning en het reguleren van het zenuwstelsel.

4. Verlichting van ontwenningsverschijnselen

Acupunctuur helpt bij het verlichten van verschillende ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn, en maagklachten. Door het lichaam in balans te brengen, kunnen deze symptomen verminderd worden.

5. Persoonlijke begeleiding

Meer dan 15 jaar ervaring met begeleiding bij het stoppen met roken. U krijgt  een behandeling op maat en u wordt wekelijks bijgestaan door een ervaringsdeskundige. Hierbij wordt gekeken naar uw persoonlijke ervaringen en krijgt u het advies dat past bij uw situatie. 

 

WAAROM ACUPUNCTUUR MET BEGELEIDING WERKT BIJ STOPPEN MET ROKEN

Bij stoppen met roken door middel via acupunctuur wordt u tevens begeleid door een ervaringsdeskundige acupuncturist om de kans van slagen te vergroten. De voornaamste reden om ondersteuning te zoeken is om de ontwenningsverschijnselen in de zwaarste periode tegen te gaan. Ontwenningsverschijnselen kunnen zijn zucht naar sigaretten, eetbuiten, prikkelbaarheid, slapeloosheid en stress. Acupunctuur bij stoppen met roken richt zich dan ook op het verminderen van deze afkickverschijnselen zodat volhouden gemakkelijker wordt. Begeleiding bij het stoppen met roken is dan ook van essentieel belang en begint bij inzicht waarom u rookt en wat de moeilijkste momenten zijn bij het stoppen met roken. Deze zaken worden tijdens het eerste consult uitgebreid met u besproken en tijdens iedere consult geëvalueerd.

 

HOE ZIET HET BEHANDELINGSTRAJECT STOPPEN MET ROKEN ERUIT?

Het behandelingstraject begint minimaal 10 dagen voorafgaand aan de 1e behandeling. U gaat  het aantal sigaretten per dag halveren tot aan de dag van de 1e behandeling. We adviseren u minimaal 6 uur voor de 1e behandeling helemaal te stoppen met roken.  Vervolgens wordt u behandeld met kleine naaldjes die op specifieke acupunctuurpunten op het lichaam worden geplaatst. Deze blijven minimaal 30 minuten zitten waarbij u ontspannen ligt en de behandeling op u in laat werken.

 

GEBRUIK VAN OORACUPUNCTUUR 

Naast de behandeling met acupunctuur voor het stoppen met roken wordt ook ooracupunctuur toegepast. Hierbij worden punten in het oor aangeprikt met speciale naaldjes die in het oor blijven zitten. Deze zien eruit als metalen korreltjes van 2mm groot waardoor u gedurende het gehele behandelingstraject ondersteuning krijgt van de werking van acupunctuur. 

 
Elly - Sommelsdijk
Elly - SommelsdijkPatiënten Vertellen
Lees verder
"Ik ben blij dat ik eindelijk de knoop doorgehakt heb om te stoppen met roken. Accupunctuur heeft mij hierbij super geholpen, geen onrust, geen stress, gewoon stoppen en volhouden zonder probleem. Had ik jaren eerder moeten doen. Wilma heeft mij hier super in begeleid, ze luistert naar je en geeft advies. Alleen maar lof!"

OORACUPUNCTUUR BIJ STOPPEN MET ROKEN

Oooracupunctuur dient voor extra ondersteuning waarbij  kleine naaldjes in het oor worden gezet. De naaldjes die gebruikt worden bij ooracupunctuur zijn 2mm groot en worden afgedekt met kleine pleisters waardoor deze in het oor blijven zitten. Door zelf deze punten in het oor te masseren heeft u tussen de behandelingen door voldoende stimulatie om de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken. Deze manier van ooracupunctuur vermindert behoefte aan nicotine, de drang om te snoepen en onderdrukt  onrustgevoelens waardoor u prikkelbaar en chagrijnig wordt. Voor veel mensen zijn dit redenen om weer te gaan roken. De acupunctuursessies, de ooracupunctuur en de begeleiding bij het stoppen met roken zorgen ervoor dat u vol energie en doorzettingsvermogen het traject voortzet.

 

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN ACUPUNCTUUR BIJ HET STOPPEN MET ROKEN?

De kosten en vergoeding door de zorgverzekeraar voor stoppen met roken door middel van acupunctuur zijn hetzelfde als bij andere acupunctuur behandelingen. Het behandelingstraject bestaat uit 6 behandelingen in 4 weken en kan worden uitgebreid als u meer behoefte heeft aan ondersteuning. Op termijn bespaart u uiteraard de kosten van het roken. Of behandeling met acupunctuur vergoed wordt door uw zorgverzekering hangt af van uw verzekering. Bekijk hier de kosten voor behandeling met acupunctuur en de lijst met vergoedingen van zorgverzekeraars.

 

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK