Logo Acupunctuur Brielle

Beroepsvereniging Zhong en klachtenregeling

ZHONG vergoed door zorgverzekeraar

Therapeuten die aangesloten zijn bij ZHONG krijgen hun behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar.

Alle leden hebben minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarnaast hebben de aangesloten therapeuten een opleiding in de westers reguliere geneeskunde afgerond.

De beroepsvereniging stimuleert haar leden zich te blijven ontwikkelen, onder meer via de jaarlijks verplichte bijscholingen. In vergelijking met andere TCG-beroepsverenigingen volgen de therapeuten van ZHONG verreweg de meeste bijscholing. Daarnaast houdt het Zhong regelmatig praktijkcontroles. Per jaar is een  minimaal aantal behandelingen vastgesteld. 

Op de website van ZHONG vind je meer uitleg over diverse behandelingen met acupunctuur, aangesloten therapeuten en de vergoeding door zorgverzekeraars. 

Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg

Inzet klachtenfunctionaris

Heeft u onvrede of een klacht? Neem dan contact op met beroepsvereniging ZHONG waarbij de therapeut van Acupunctuur Brielle is aangesloten. Zij laten de klachtenfunctionaris vervolgens contact met u opnemen. Een therapeut die is geregistreerd bij de SCAG is lid van een beroepsvereniging, of werkt voor een zorgaanbieder.

 

SCAG folder 

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK