Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Beroepsvereniging Zhong en de KAB

Beroepsvereniging Zhong

ZHONG vergoed door zorgverzekeraar

Therapeuten die aangesloten zijn bij ZHONG krijgen hun behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar.

Alle leden hebben minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarnaast hebben de aangesloten therapeuten een opleiding in de westers reguliere geneeskunde afgerond.

De beroepsvereniging stimuleert haar leden zich te blijven ontwikkelen, onder meer via de jaarlijks verplichte bijscholingen. In vergelijking met andere TCG-beroepsverenigingen volgen de therapeuten van ZHONG verreweg de meeste bijscholing. Daarnaast houdt het Zhong regelmatig praktijkcontroles. Per jaar is een   minimaal aantal behandelingen vastgesteld. 

Op de website van ZHONG vind je meer uitleg over diverse behandelingen met acupunctuur, aangesloten therapeuten en de vergoeding door zorgverzekeraars. 

Koepel Alternatieve Behandelwijzen

Een aantal beroepsverenigingen waaronder het Zhong heeft zich bij de geschilleninstantie Koepel Alternatieve Behandelwijzen aangesloten.

De reden hiervoor was dat een klachtenregeling voor de reguliere gezondheidszorg verplicht gesteld werd. De KAB vertegenwoordigt de beroepsverenigingen bij onder andere de overheid en zorgverzekeraars. Tevens waarborgt de koepel KAB de kwaliteit van de leden. Lees hier de informatiefolder met betrekking tot klachtafhandeling

Aangesloten therapeuten voldoen aan de door de overheid gestelde eisen voor zorgaanbieders (Wkkgz) en aan alle eisen die de zorgverzekeraars stellen.

Dus heb je een klacht over een behandeling of over jouw behandelaar en lukt het niet die samen met de betrokken therapeut op te lossen? Neem dan contact op met het secretariaat van Zhong

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK