Logo Acupunctuur Brielle

Acupunctuur bij maagklachten

Maagklachten als brandend maagzuur, maagpijn, opboeren of misselijkheid. Maagklachten komen vaak op na een maaltijd en geven ook vaak darmklachten. Acupunctuur bij maagklachten vermindert de klachten of kan deze helemaal verhelpen.

Wat zijn maagklachten en hoe ontstaan ze?

Maagklachten ontstaan vaak door een verkeerd eetpatroon, roken, teveel aan alcohol, medicatiegebruik, spanningen of voedingsmiddelen die niet geschikt zijn voor uw maag. Maagklachten uiten zich vaak in maagpijn, misselijkheid, brandend maagzuur en opboeren. Maagklachten geven vaak darmklachten in de vorm van darmgerommel, winderigheid, opgeblazen gevoel, diarree of buikpijn.  

Maagzuur  is nodig om voedsel te verteren en bacteriën te doden en heeft een zeer hoge zuurgraad die de maagwand zou kunnen aantasten. Maagslijmvlies beschermt de maagwand. Door verschillende oorzaken kan het laagje maagzuur aangetast worden en ontstaat er pijn in de maagwand. Als het maagzuur en daarmee de maagwand, de darmwand of de wand van de slokdarm beschadigd wordt spreken we van een maagzweer. Een opgeblazen gevoel ontstaat meestal vlak na het eten en zorgt vaak voor te veel gasvorming in de maag en de darmen. Dit geeft een opgeblazen gevoel. Lees hier meer over darmklachten en hoe darmklachten behandel kunnen worden met acupunctuur. 

Hoe helpt acupunctuur bij maagklachten?

Acupunctuur als onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde is erop gericht om de oorzaak van de klacht te benaderen en de functie van de maag te herstellen. Een acupunctuurbehandeling bij maagklachten richt zich dan ook op de verbetering van het spijsverteringsproces. De acupuncturist kijkt naar de lichamelijke oorzaak van de klachten gezien van de Chinese geneeskunde en naar de gehele levensstijl van de cliënt. Zo kan behandeling op maat worden afgestemd en zullen de klachten snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Gemiddeld is 6-8 behandelingen voldoende om de klachten te verhelpen. 

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK