Logo Acupunctuur Brielle
ziekteverzuim en herstel naar werk

Ziekteverzuim en herstel naar werk

Bent u werkgever? Dan staat u voor grote uitdagingen als het gaat over de personeelstekorten en het terugdringen van ziekteverzuim. Een zieke medewerker in Nederland kost gemiddeld € 405,- per dag, afhankelijk van het salaris (2024). Het effect op uw bedrijf en uw financiële resultaat is dus groot. Helemaal wanneer er meerdere medewerkers tegelijk ziek zijn en er sprake is van langdurig verzuim.

DE 5 GROTE UITDAGINGEN BIJ ZIEKTEVERZUIM

 1. Kosten van ziekteverzuim Werkgevers moeten het loon van zieke werknemers doorbetalen, wat een aanzienlijke financiële last vormt.
 2. Vervanging en werkdruk Het vervangen van zieke werknemers kan lastig en kostbaar zijn. Hierdoor neemt de werkdruk voor de resterende werknemers toe, wat weer kan leiden tot meer verzuim.
 3. Stress en burn-out  Psychische klachten zoals stress en burn-out zijn belangrijke oorzaken van langdurig ziekteverzuim.
 4. Wachtlijsten voor zorg en reïntegratie Er kunnen lange wachtlijsten zijn voor toegang tot noodzakelijke zorg wat de verzuimperiode verlengt.
 5. Verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Oudere werknemers hebben een hoger risico op ziekteverzuim. De extra werkdruk kan ook stress en burn-out veroorzaken, wat het ziekteverzuim verder verhoogt.

 

SNEL TERUGDRINGEN ZIEKTEVERZUIM 

Ziekteverzuim brengt hoge kosten met zich mee, leidt tot hogere werkdruk en verminderde prestaties. Dit alles kan gevolgen hebben voor nog meer problemen met personeelsbezetting, klanttevredenheid en zelfs uw concurrentiepositie. Dan is het belangrijk dat u ondersteuning vindt om het ziekteverzuim zo snel mogelijk terug te dringen. Het vinden van de juiste zorgverlener kan het herstelproces aanzienlijk versnellen en soms uitval voorkomen. Helaas is dat niet altijd gemakkelijk en er kan sprake zijn van een wachtlijst. Voor een aantal klachten kan acupunctuur uitkomst bieden. Als uw medewerker twee weken eerder weer aan het werk kan, zijn de kosten er snel uit.

Zelf heb ik jarenlang op personeelszaken gewerkt voordat ik acupuncturist werd. Achter de procedures en cijfers van ziekteverzuim gaan persoonlijke verhalen schuil. Het gaat uiteindelijk om mensen. En mensen bereik je door met hen in gesprek te gaan. Medewerkers die ziek zijn, willen ook graag werken en niet thuis zitten, maar er staat iets in de weg. Dit kunnen fysieke klachten zijn, zoals hoofdpijn maar dat kan ook een symptoom zijn van onderliggende problemen.

ACUPUNCTUUR BEWEZEN EFFECTIEF

Acupunctuur wint steeds meer aan populariteit en biedt effectieve behandelingen voor een breed scala aan klachten die vaak leiden tot ziekteverzuim. Er zijn inmiddels voldoende betrouwbare onderzoeken die aantonen dat behandelingen met acupunctuur voor diverse aandoeningen effectief zijn. Acupunctuur concurreert niet met reguliere geneeskunde maar biedt vaak een belangrijke aanvulling en kan tegelijkertijd worden ingezet. Hierdoor vindt het herstel sneller plaats en draagt het bij aan een korter ziekteverzuim. Vind hier informatie over onderzoeken naar westers medische acupunctuur. 

 

MEER DAN 15 JAAR KENNIS EN ERVARING

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het leveren van uitstekende resultaten met acupunctuur. Wij zijn niet alleen medisch geschoold, maar hebben ook een uitgebreide psychosociale opleiding gevolgd. Hierdoor kunnen wij tevens beoordelen of de klacht met acupunctuur behandeld kan worden of dat de behandelingen buiten onze expertise vallen en de patiënt medische of andere zorg nodig heeft. Door onze deskundigheid en ervaring kunnen we effectieve en gepersonaliseerde behandelingen aanbieden. Ons doel is altijd om het welzijn en gezondheid op de lange termijn te verbeteren.

 

TOP 10 KLACHTEN BEHANDELD MET ACUPUNCTUUR

Hier zijn de tien belangrijkste klachten die met acupunctuur succesvol behandeld kunnen worden:

 1. Stress en Burn-out
 2. Nek- en Schouderklachten
 3. Rugpijn
 4. Hoofdpijn en Migraine
 5. Slapeloosheid
 6. Spijsverteringsproblemen
 7. Chronische vermoeidheid
 8. Allergieën
 9. Menstruatie- en menopauzeklachten
 10. Angst en Depressie

 

Bij 85% van de patiënten heeft acupunctuur een positieve werking. Er is helaas een kleine groep mensen waarbij dit niet aanslaat. Dan wordt men terug verwezen naar de reguliere zorg. 

 

VOORDELEN WERKGEVER 

 1. Lager Ziekteverzuim – Door veelvoorkomende klachten effectief aan te pakken, kan acupunctuur het ziekteverzuim aanzienlijk verminderen.
 2. Snelle toegang tot zorg –  geen lange wachtlijsten. Als onderneming hebben uw medewerkers voorrang en kunnen zij bijna altijd binnen 1 werkweek bij ons terecht.
 3. Snellere reïntegratie – Medewerkers kunnen sneller herstellen van klachten en blessures door de effectiviteit van acupunctuur. 
 4. Verhoogde Productiviteit –  Gezonde en pijnvrije medewerkers zijn meer betrokken, hebben een betere concentratie en zijn productiever.
 5. Kostenbesparing –  Minder ziekteverzuim betekent minder kosten voor vervanging en ziektegeld.
 6. Totaalaanpak – De ‘totaalaanpak’ van acupunctuur zorgt ervoor dat ook factoren als vermoeidheid, stress en depressie, welke vaak voorkomen bij chronische pijn, verminderen.
 7. Verbeterde Bedrijfscultuur – Het aanbieden van acupunctuur als onderdeel van het gezondheidsbeleid laat zien dat u investeert in het welzijn van uw medewerkers, wat kan leiden tot een positieve bedrijfscultuur.
 8. Betaalbare zorg – De kosten van acupunctuur zijn relatief laag en aftrekbaar van de belasting. Voor bedrijven hebben wij 3 voordeelpakketten samengesteld waarbij de korting kan oplopen tot 15% van het standaardtarief.

INTEGRATIE ACUPUNCTUUR IN UW GEZONDHEIDSBELEID

Door acupunctuur aan te bieden als onderdeel van uw bedrijfsgezondheidszorg, zet u een stap in de richting van een gezondere en meer productieve werkomgeving. Acupunctuur kan een onderdeel zijn van de aanvullende arbeidsvoorwaarden waarmee u zich kunt onderscheiden van de concurrent en een aantrekkelijke werkgever worden. Medewerkers waarderen alternatieve zorg evenveel als reguliere zorg met een waardering van 7,9. Lees hier de ervaringen van onze patiënten. Investeer in de gezondheid van uw medewerkers en zie de voordelen terug in een vitalere en efficiëntere organisatie. 

 

WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN? 

 1.  Wij bieden 15 jaar ervaring en deskundigheid in het behandelen van diverse klachten met acupunctuur. 
 2. Uw medewerkers krijgen voorrang bij aanmelding. Het opstarten van een behandeling kan in de meeste gevallen binnen 5 werkdagen. 
 3. U regelt de vergoeding voor de kosten zelf met uw medewerker die bij ons per consult afrekent of u koopt de behandelingen vooraf bij ons in. 
 4. Wij bieden betaalbare behandelingen. U kunt kiezen uit 3 pakketten waarbij de korting kan oplopen van 5% tot 15% op de reguliere tarieven voor de behandelingen en voedingssupplementen. U kunt er ook voor kiezen om per behandeling te betalen. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier of telefonisch. 
 5. Binnen 5 -7 behandelingen, afhankelijk van de klacht, willen wij positieve resultaten zien. Zo niet, dan worden de behandelingen in overleg met de patiënt gestaakt. 
 6. Wij bieden 15 jaar ervaring en deskundigheid in het behandelen van diverse klachten. 
 7. Er vindt geen inhoudelijk overleg plaats tussen ons en de werkgever over de klachten van de patiënt. Wij zijn gehouden aan ons beroepsgeheim.
 8. Over de samenwerking vindt minstens tweemaal per jaar een evaluatie plaats. 

BENT U WERKNEMER?

Als werknemer wilt u zo snel mogelijk weer aan het werk, maar dan moet u wel voldoende hersteld zijn. Vaak is het voor patiënten een uitdaging om de juiste behandelmethode te vinden die zijn of haar klachten kan behandelen. Acupunctuur behandelt een breed scala aan klachten, snel en effectief en kan samen met reguliere zorg ingezet worden. De ‘totaalaanpak’ van acupunctuur zorgt ervoor dat ook bijkomende factoren als vermoeidheid, stress en depressie verminderen. Ontdek hier of uw klachten mogelijk door acupunctuur behandeld kunnen worden. 

 

KOSTEN VAN ACUPUNCTUUR UIT DE AANVULLENDE VERZEKERING

Niet iedereen heeft een aanvullende verzekering van waaruit acupunctuur vergoed wordt. Steeds vaker bieden werkgevers een vergoeding aan voor de kosten van de behandeling met acupunctuur. En u als werknemer heeft voorrang zodat u binnen 1 week bij ons terecht kunt. Neem contact op met uw werkgever en informeer naar de mogelijkheden. 

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK