Logo Acupunctuur Brielle
acupunctuur darmklachten

Acupunctuur bij darmklachten

Darmklachten zijn één van de meest voorkomende klachten en kunnen het dagelijks leven ernstig beïnvloeden. Prikkelbaar Darm Syndroom komt vaak bij vrouwen voor. Toch is een medische oorzaak voor veel darmklachten niet te vinden. Acupunctuur in combinatie met een passend voedingsadvies kan in veel gevallen darmklachten verminderen of zelfs verhelpen. Lees hier hoe acupunctuur kan helpen bij darmklachten.

DARMKLACHTEN EN ACUPUNCTUUR

Darmklachten kunnen variëren van milde ongemakken tot ernstige aandoeningen en hebben vaak invloed op de kwaliteit van leven. Veelvoorkomende darmklachten zijn onder andere prikkelbare darm syndroom (PDS), constipatie, diarree, opgeblazen gevoel en buikpijn. Voor darmklachten kan acupunctuur helpen de spijsverteringsfunctie te verbeteren, ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid te bevorderen.

ACUPUNCTUUR EN VOEDINGSADVIES

Naast acupunctuur integreren we voedingsadvies in onze behandelingen. Voeding speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van de spijsvertering en het herstellen van het evenwicht in het lichaam. Onderdeel van de behandeling met acupunctuur is  begeleiding bij het maken van gezonde voedingskeuzes die bijdragen aan een optimaal en blijvend resultaat.

Er is wetenschappelijk bewijs voor gezondheidsvoordelen van gepersonaliseerde voeding. Chinese geneeskunde werkt al eeuwenlang met dit principe. Bij de behandeling van darmklachten wordt u begeleid met een persoonlijks voedingsadvies.

ACUPUNCTUUR BIJ PRIKKELBAAR DARMSYNDROOM

Bij het prikkelbaar darm syndroom (PDS) heb je regelmatig buikpijn en problemen met de stoelgang. Winderigheid en een opgeblazen gevoel in de buik zijn symptomen die horen bij prikkelbaar darm syndroom. Mensen met het prikkelbaar darm syndroom hebben geen medische afwijking in de darmen, zoals een ontsteking. In Nederland heeft 1 van de 25 mensen PDS. Vrouwen hebben het vaker dan mannen. Prikkelbaar darm syndroom ook wordt ook wel een “spastische darm” genoemd en is één van de meest voorkomende darmklachten. 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat acupunctuur PDS-klachten kan verminderen en zelfs kan verhelpen. Prikkelbare darmen hebben een wisselende stoelgang variërend van diarree tot obstipatie en de darmen reageren overgevoelig op stress en voeding. Vaak gaat het bij PDS om een combinatie van deze vervelende klachten.

 
Tara - Brielle
Tara - BriellePatiënten Vertellen
Lees verder
"Darmen doen het eindelijk weer en ik heb meer rust en kalmte. Vrienden dit al aangeraden en zal dat zeker blijven doen! Dankjewel!"

OVERGEVOELIGE ZENUWEN BEHANDELEN MET ACUPUNCTUUR

Bij acupunctuur draait het om de overgevoeligheid van de zenuwen van de darmen weg te nemen. Bij prikkelbare darmen reageren de hersenen op het overgevoelige zenuwstelsel van de darmen. Zelfs als de oorzaak van bijvoorbeeld een periode van buikgriep al lang voorbij is. Dit maakt dat de darmen sterk reageren op prikkelingen als verkeerde voeding, stress en emotie. Acupunctuur in combinatie met een voedingsadvies en/of leefstijladvies kan snel resultaten geven bij het prikkelbaar darm syndroom.  

Last van maagklachten? Lees hier wat acupunctuur tegen maagklachten kan doen

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK