Logo Acupunctuur Brielle
acupunctuur-behandeling-stress

Acupunctuur bij stress en vermoeidheid

Acupunctuur helpt bij stress en vermoeidheid. Stress ontstaat als alles wat op je afkomt meer energie kost dan je hebt waardoor je de balans kwijt raakt. Het wordt je allemaal te veel en je overziet het niet meer. Uiteindelijk heb je te weinig energie om de dag door te komen of te dealen met alles wat er in je leven gebeurt. Je slaapt slecht en maakt je zorgen, je wordt prikkelbaar, depressief of angstig en uiteindelijk raak je oververmoeid.

HOE ACUPUNCTUUR HELPT BIJ STRESS EN VERMOEIDHEID

Acupunctuur is een effectieve behandeling waarbij uiterst fijne naalden in de huid worden ingebracht op specifieke acupunctuurpunten. Het staat vooral bekend om het verlichten van pijn in het lichaam, maar acupunctuur kan ook stress en angst verminderen. Wanneer stress extreem is, beginnen zowel onze emotionele als fysieke gezondheid te lijden, wat kan leiden tot angst, depressie of vermoeidheid. Acupunctuur kan helpen stress en angst onder controle te houden, omdat het invloed heeft op het deel van de hersenen dat emoties reguleert waardoor stress op een natuurlijke manier vermindert. Wat is acupunctuur en hoe werkt het? 

 

ACUPUNCTUUR VOOR STRESS EN ANGST

Stress, angst of depressie onderbreekt de stroom van energie door je lichaam. Volgens de Chinese geneeskunde stroomt energie door ons lichaam via een “snelwegsysteem” of meridiaanpaden. Stress gedraagt zich echter als een verkeersopstopping en blokkeert de vrije stroom van energie (qi) door het lichaam. In een snelwegsysteem beïnvloedt een wegversperring over het algemeen ook andere gebieden. Dit geldt ook voor stress, die veel andere delen van het lichaam kan beïnvloeden, zoals de spijsvertering, bloeddruk, pijn en het vermogen om te slapen. Via acupunctuurbehandeling kunnen deze energieblokkades worden aangepakt. Ontdek hier hoe een behandeling met acupunctuur werkt.

Esther - Voorne aan Zee
Esther - Voorne aan ZeePatiënten Vertellen
Lees verder
Erg prettige en effectieve behandelingen Zeer fijne praktijk! Wilma neemt echt de tijd voor je om je klachten te bespreken en werkt direct doelgericht. Na een behandeling of drie zat ik al veel beter in mijn lijf. De (spier) spanning was verdwenen en voelde me ‘opgelucht’ en energieker.
Charissa - Stellendam
Charissa - StellendamPatiënten Vertellen
Lees verder
Niks hielp mij behalve acupunctuur, super!!! Ik was onwijs moe en bij allerlei dokteren en artsen al geweest, iedereen zei dat t niks was waardoor je aan jezelf gaat twijfelen maar dankzij acupunctuur van mijn vermoeidheid af!!!
Simone - Hellevoetsluis
Simone - HellevoetsluisPatiënten Vertellen
Lees verder
Al jarenlang last van mijn darmen, slecht slapen en pijnlijke nek en schouders door stress. Na een hele goede uitleg, door iemand die heel snel in de gaten heeft waar je klachten vandaan komen. Begonnen met het behandelen van mijn darm problemen. Nu het prikken van de 1ste naaldjes voelde ik dat er wat gebeurde met mijn lichaam. Mijn lijf is helemaal gereset en ik voel me zoveel beter. Ik blijf om de zoveel weken terug komen om te kijken wat er op dat moment voor klachten zijn en om dan die aan te pakken. Ik raadt het iedereen aan om te proberen. Het is een ervaring die ik niet had willen missen. Bedankt!!
Vorige
Volgende

Stress gaat over het proces om je staande te houden in een veranderende omgeving. Dingen om je heen veranderen, en daar moet je je op aanpassen. Stress is dus een normaal en nuttig proces maar je kan er ook last van hebben. Wanneer de stress te veel wordt of te lang duurt kan het leiden tot psychische en lichamelijke klachten.

ACUPUNCTUUR WERKT DIRECT ONTSPANNEND

Acupunctuurpunten kunnen helpen bij een soepele energiestroom en stress en angst geheel verlichten. Het werkt stressverlagend door endorfines vrij te geven, natuurlijke pijnstillende chemicaliën in de hersenen. Bovendien verbetert acupunctuur de bloedsomloop door het hele lichaam, waardoor weefsels worden geoxideerd en cortisol en andere ongewenste chemicaliën worden afgevoerd. De kalmerende aard van acupunctuur speelt ook een rol bij het verminderen van stress. De ervaring van acupunctuur is behoorlijk ontspannend. Zodra de naalden op de betreffende gebieden zijn geplaatst, kun je rustig liggen op een comfortabele tafel met gedimd licht en zachte muziek op de achtergrond. Dit helpt je bloeddruk te verlagen, je hartslag te verminderen en je spieren te ontspannen.

 

Meer informatie over de oorzaken en gevolgen van stress voor onze gezondheid vindt u hier. 

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK