Logo Acupunctuur Brielle
acupunctuur bij hooikoorts

Acupunctuur bij hooikoorts

Acupunctuur kan hooikoorts voorkomen en behandelen. Het aantal mensen met hooikoorts neemt ieder jaar toe door de grote toename van pollen, ook in de wintermaanden. Veel mensen hebben last van klachten zoals een loopneus, tranende ogen, niezen en benauwdheid. Acupunctuur helpt hooikoorts te voorkomen en behandelt de acute klachten. Lees verder wat acupunctuur voor u kan betekenen bij hooikoorts.

KLACHTEN BIJ HOOIKOORTS

Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, is een veelvoorkomende aandoening waarbij het immuunsysteem overdreven reageert op allergenen zoals pollen maar ook huismijt, huisdieren etc.  Deze reactie veroorzaakt symptomen zoals niezen, jeukende ogen, loopneus en verstopte neus en kan zelfs leiden tot ernstige vermoeidheidsklachten. Voor veel mensen is het voorjaar geen prettig jaargetijde en kunnen de klachten tot ver in de zomer doorzetten. Acupunctuur behandelt hooikoorts en het verlichten van de symptomen op een natuurlijke wijze zonder bijwerkingen, snel en effectief. Ook kan hiermee hooikoortsklachten vroegtijdig voorkomen worden. 

 

HOOIKOORTS BEHANDELEN MET ACUPUNCTUUR

Hooikoortsklachten verschillen van mens tot mens. De één heeft meer last van tranende ogen en een loopneus, de ander van niezen met vermoeidheid. De behandeling is dan ook voor iedereen anders en gericht op het aanpakken van de symptomen en aanvullend op het versterken van het algehele immuunsysteem. Na het stellen van de diagnose waarin alle klachten worden besproken vindt gelijk de behandeling met acupunctuur plaats. Behandeling van hooikoorts is meestal zeer succesvol waarbij u binnen 2 weken voor het grootste gedeelte van uw klachten af bent. 

 

"De klachten van hooikoorts zijn nagenoeg hetzelfde als de klachten van bijvoorbeeld huismijt of allergie voor huisdieren. Acupunctuur behandelt die klachten waar je last van hebt bij een luchtwegallergie zoals niezen, een waterige neus, jeukende ogen en benauwdheid."

HOOIKOORTS VOORKOMEN MET ACUPUNCTUUR

Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom is het ook mogelijk om vóór het hooikoortsseizoen begint al te behandelen met acupunctuur. De term hooikoorts is eigenlijk al langere tijd niet meer van toepassing. Door de warme winters komen pollen bijna het hele jaar door vrij en krijgen mensen klachten als niezen, een loopneus, prikkende ogen en benauwdheid. Vaak weet u zelf wel in welke maanden u last krijgt van hooikoorts en om klachten te voorkomen is het raadzaam een aantal weken van tevoren de behandelingen op te starten. Hiermee wordt het immuunsysteem versterkt en krijgen pollen geen kans zodat de symptomen van hooikoorts in het seizoen veel minder zijn of helemaal weg blijven.

"De klachten van hooikoorts zijn nagenoeg hetzelfde als de klachten van bijvoorbeeld huismijt of allergie voor huisdieren. Acupunctuur behandelt die klachten waar je last van hebt bij een luchtwegallergie zoals niezen, een waterige neus, jeukende ogen en benauwdheid."

ACUPUNCTUUR BIJ ANDERE LUCHTWEG ALLERGIËN

Ook bij andere allergieën is acupunctuur bewezen effectief. Net als bij hooikoorts draait het bij een acupunctuurbehandeling om zowel het versterken van het afweersysteem als het direct aanpakken van de klachten als gevolg van de allergie. Allergieën die goed behandeld kunnen worden met acupunctuur zijn allergie voor pollen, huismijt, huisdieren en astma. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees dan verder over acupunctuur bij hooikoorts. 

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK