Logo Acupunctuur Brielle
neuropathie polyneuropathie

Neuropathie en acupunctuur

CORA HEEFT ACUPUNCTUUR ONTDEKT VOOR HAAR NEUROPATHIE

Neuropathie, een aandoening waarbij zenuwen beschadigd zijn, kan leiden tot symptomen zoals tintelingen en gevoelloosheid in benen en voeten wat problemen met het evenwicht veroorzaakt met grotere kans op vallen. Bij polyneuropathie zijn ook de armen en/of handen aangetast.  De oorzaken van neuropathie kunnen zijn diabetes, ten gevolge van chemokuren of een operatie en leeftijd. Voor veel mensen kunnen deze symptomen het dagelijks leven ernstig verstoren. Dit is het verhaal van Cora, een dame op leeftijd die haar kwaliteit van leven weer terug kreeg dankzij acupunctuur. 

 

EVENWICHT KWIJT DOOR NEUROPATHIE

Cora is een levendige, oudere dame die altijd genoot van winkelen met haar kleindochter. Helaas begonnen haar dagelijkse uitstapjes een uitdaging te worden. Ze ervoer tintelingen en een doof gevoel in beide benen en voeten, en naarmate de tijd verstreek, verergerden haar klachten. Wandelen werd pijnlijk en zelfs gevaarlijk, omdat ze haar evenwicht kwijtraakte en bang was om te vallen. Haar vreugdevolle winkeldagen werden overschaduwd door angst en onzekerheid. Hoewel Cora een rollator overwoog om haar mobiliteit te ondersteunen, stelde haar neuroloog voor om eerst acupunctuur te proberen. Ze kwam naar mij toe, nieuwsgierig en hoopvol, en besloot deze alternatieve behandeling een kans te geven.

Daniëlle, Hellevoetsluis
Daniëlle, Hellevoetsluis
Patiënten Vertellen
Lees verder
Super fijn Wilma is een heel fijn persoon. Een echt mensen mens. Heel kundig, en weet wat ze doet. Ben behandeld voor neuropathie in mijn voeten. Ze is van begin af aan eerlijk geweest. Ze wist niet in hoeverre het zou verbeteren omdat het al 5 jaar geleden is. Maar zo fijn, het is aanzienlijk verbeterd.
Erna, Rozenburg
Erna, Rozenburg
Patiënten Vertellen
Lees verder
Van veel pijnklachten af door acupunctuur Hoe vaak ik al niet gehoord had van artsen : "we erkennen dat U pijn heeft, maar wij kunnen de oorzaak niet vinden. Na een aantal priksessies merkte ze op dat ik beter doorgestuurd kon worden, omdat m'n voeten in een vreemde stand stonden. Na deze "externe" therapie weer bij Wilma terug gekomen en zij heeft me daarna van heel veel klachten afgeholpen. Ik heb nu ook beter inzicht waar het restant van mijn klachten vandaan komen.
Previous
Volgende

BEHANDELING VAN NEUROPATHIE MET ACUPUNCTUUR

Cora begon tweemaal per week met de acupunctuur behandelingen. De neuropathie veroorzaakte gevoelloosheid in haar voeten en tintelingen in haar onderbenen. Tijdens elke sessie lag ze rustig en comfortabel terwijl de naalden in onder andere haar arm werden geplaatst. Zij was blij verrast omdat ze had verwacht dat haar benen behandeld zouden worden, waar ze al veel klachten had. De behandeling was niet pijnlijk; in feite ervaarde ze de behandelingen als rustgevend en kalmerend. Kom hier meer te weten over behandelingen met acupunctuur. 

RESULTATEN ACUPUNCTUUR NA 6 WEKEN

Na slechts twee weken acupunctuur begon Cora een opmerkelijke verbetering te merken. Haar tintelingen en het doffe gevoel in haar benen werden minder en binnen 6 weken waren haar klachten met 90% verminderd. Haar evenwicht verbeterde en ze voelde zich zelfverzekerder om weer zonder angst te lopen en ze sliep beter. Het winkelen met haar kleindochter werd weer een vreugdevolle ervaring en ze durfde haar huishoudelijke taken weer op te pakken. Haar levenskwaliteit was aanzienlijk verbeterd.

"De pijn kan ik het beste omschrijven als prikkeldraad dat om mijn been is gewikkeld. Mijn voeten daarentegen voelen alsof er watten in zitten. Laatst had ik mij bezeerd aan een stukje glas en liet een bloedspoor na over de vloer. Ik had niets gevoeld"

DE VOORDELEN VAN ACUPUNCTUUR BIJ NEUROPATHIE

Acupunctuur biedt verschillende voordelen voor mensen met neuropathie:

1. Pijnverlichting  Veel patiënten melden een aanzienlijke vermindering van pijn na acupunctuurbehandelingen. De naalden stimuleren het zenuwstelsel, wat de afgifte van endorfines en andere natuurlijke pijnstillers bevordert.

   2. Verbeterde Circulatie Acupunctuur kan de bloedcirculatie verbeteren, wat essentieel is voor de genezing van beschadigde zenuwen en weefsels.

3. Vermindering van Ontsteking Door specifieke punten te stimuleren, kan acupunctuur helpen om ontstekingen te verminderen, wat vaak een oorzaak is van neuropathische pijn.

4. Verbeterde Balans en Mobiliteit  Veel patiënten ervaren een betere balans en mobiliteit, wat hun zelfvertrouwen en levenskwaliteit verhoogt.

5. Geen bijwerkingen Acupunctuur behandelt niet alleen de symptomen, maar richt zich op het hele lichaam, wat bijdraagt aan een algemeen gevoel van welzijn en balans.

 

ACUPUNCTUUR BIJ NEUROPATHIE:  WETENSCHAPPELIJK ONDERZOCHT

Het verhaal Cora is slechts één voorbeeld van hoe acupunctuur een positief verschil kan maken voor mensen met neuropathie. Acupunctuur kan neuropathie niet echt genezen. In 2007 leverden moderne wetenschappers objectief bewijs dat acupunctuur de geleidingssnelheid van de zenuwen positief beïnvloedt. Acupunctuur bleek de werking van zenuwen daadwerkelijk te verbeteren. Als u of iemand die u kent lijdt aan neuropathie, overweeg dan om acupunctuur te proberen en ontdek hoe deze behandeling uw leven kan verbeteren.

DEEL DEZE BLOG OP

Recente Blogs

hormonale disbalans
Hormonale Disbalans kan klachten geven als menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, menopauzeklachten, schildklierproblemen en libidoverlies. Vind hier meer uitleg over hormonale disbalans.
acupunctuur-bij-stress
Wanneer stress het leven beheerst, kan het ernstige gevolgen hebben voor onze mentale en fysieke gezondheid. In deze blogpost zullen we de veelvoorkomende oorzaken van stress onderzoeken en hoe acupunctuur kan helpen stress te verminderen.
menstruatieklachten
Menstruatieverlof nodig? Acupunctuur behandelt menstruatieproblemen op natuurlijke wijze.
acupunctuur-bij-hooikoorts
Hooikoorts geeft tal van klachten die het dagelijks leven flink kunnen beïnvloeden. Wat zijn de symptomen en hoe kan acupunctuur de klachten verlichten?
schouderpijn
Dit is het verhaal van Anabel die van haar chronische nek- en schouderklachten afkwam dankzij acupunctuur. Door een aanrijding had ze een whiplash opgelopen..
blog acupunctuur brielle
Hier vind je al onze Blogs. Heb je een suggestie voor een nieuwe Blog? Laat het ons weten!

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK