Logo Acupunctuur Brielle
schouderpijn

Hoe kan acupunctuur helpen bij nek- en schouderklachten?

Dit is het verhaal van Anabel die van haar chronische nek- en schouderklachten afkwam dankzij acupunctuur. Door een aanrijding had ze een whiplash opgelopen waardoor ze jarenlang dagelijks pijnstillers gebruikte om de dag door te komen. Dankzij een vriendin die goede ervaringen had met de behandelingen voor schouderpijn in onze praktijk kwam ze in aanraking met acupunctuur. Lees hier haar verhaal.

HOE CHRONISCHE NEK- EN SCHOUDERPIJN KON VERDWIJNEN DOOR ACUPUCNTUUR

Op mijn 43e werd ik van achteren aangereden door een auto. Het ging helemaal niet hard en in 1e instantie dacht ik dat het allemaal wel meeviel. De weken daarop kreeg ik allerlei klachten waar ik de komende 3 jaar dagelijks pijnstillers voor nodig had anders kon ik niet meer functioneren. 

Het begon met hoofdpijn en pijn in de nek en schouder. Ik dacht dat het wel over zou gaan maar toen kwamen de dagen met met misselijkheid, tintelingen in mijn vingers, concentratieproblemen, vermoeidheid en evenwichtsstoornissen. Ik kon vaak niet werken omdat ik geen auto durfde te rijden. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose Whiplash.  Ik zat dagelijks aan de pijnstillers en geen enkele behandeling bleek op de langer termijn verlichting van mijn klachten te geven. 

Een goede vriendin van mij vertelde dat zij goede ervaringen had met acupunctuur voor haar schouderklachten. Ik vond het maar een raar verhaal. Hoe kan door acupunctuur pijn in je schouder verdwijnen? En waarom heeft de huisarts hier nooit iets over gezegd? Dan had hij mij toch wel doorgestuurd als acupunctuur een goede behandeling is voor chronische pijn? 

Het heeft nog een jaar geduurd en pas nadat ik een half jaar  thuis op de bank had gezeten met een depressie heb ik op aandringen van mijn vriendin contact opgenomen en een afspraak gemaakt. En had ik dat maar veel eerder gedaan. Wilma heeft uitgebreid naar al mijn klachten geluisterd en helemaal uitgelegd hoe mijn klachten met elkaar in verband stonden waarna ik in tranen ben uitgebarsten. Toen pas heb ik mij  gerealiseerd hoe whisplash mijn leven beheerste. 

 

BALANCE METHOD DR. TAN

Wilma is gelijk met behandeling begonnen volgens de Balance Method van dr. Tan en gelijk merkte ik dat ik meer kon ontspannen. Met deze methode kunnen meerdere klachten tegelijk worden behandeld en merk je gelijk dat de pijn verminderd. De weken erop hebben we 2 consulten per week ingezet om het effect van de behandelingen zo goed mogelijk mee te nemen in de volgende behandeling. Na 9 behandelingen was ik weer dusdanig opgeknapt dat ik weer aan het werk kon met veel minder klachten. Per week merkte ik dat ik met minder pijnstillers af kon. Uiteindelijk zijn mijn klachten helemaal verdwenen en heb ik mijn oude leven weer opgepakt. Sindsdien vertel ik iedereen die het maar horen wil, ook mijn huisarts, dat ik mijn leven door acupunctuur weer terug heb gekregen. 

Bij veel pijnklachten zijn 6 tot 8 behandelingen met de Balance Method van dr. Tan vaak al voldoende. Als de klachten van meer ernstige aard zijn, kan het nodig zijn om wat langer door te gaan.

WAT KUNT U DOEN TEGEN NEK- EN SCHOUDERPIJN?

Meestal gaan nek- en schouderpijn vanzelf weer over met voldoende rust en blijven bewegen. Verergeren de klachten of nemen deze na 7 dagen nog niet af, maak dan een afspraak voor behandeling. 

DEEL DIT BERICHT OP

Recente Blogs

chinese geneeskunde acupunctuur
Wat is acupunctuur en op welke wijze draagt het bij aan een goede gezondheid?
acupunctuur-bij-hooikoorts
Hooikoorts geeft tal van klachten die het dagelijks leven flink kunnen beïnvloeden. Wat zijn de symptomen van hooikoorts en kan acupunctuur ook andere allergieklachten verlichten?
acupunctuur-bij-stress
Stress is een normaal onderdeel van het leven, maar wanneer het overweldigend wordt, kan het ernstige gevolgen hebben voor onze mentale en fysieke gezondheid.
acupunctuur-en-slapeloosheid
De voordelen van slaap zijn talrijk. Slaap speelt een cruciale rol bij weefselherstel, hormoonhuishouding en mentaal herstel. In deze blog bespreken we 10 voordelen van een goede nachtrust.
dr. Tan-balance-method
Stress is een normaal onderdeel van het leven, maar wanneer het overweldigend wordt, kan het ernstige gevolgen hebben voor onze mentale en fysieke gezondheid.
hormonale disbalans
Hormonale Disbalans kan klachten geven als menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, menopauzeklachten, schildklierproblemen en libidoverlies. Vind hier meer uitleg over hormonale disbalans.

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK