Logo Acupunctuur Brielle
dr. Tan-balance-method

dr. Tan Balance Method: harmonie in gezondheid

Welkom op onze uitgebreide reis door de Dr. Tan Balance Method, een transformerende benadering van acupunctuur die vele levens van patiënten én moderne acupuncturisten heeft verandert. In deze diepgaande verkenning duiken we dieper in wat de methode inhoudt, ontdekken we de voordelen voor de patiënt, verkennen we de diverse klachten die behandeld kunnen worden, analyseren we de behaalde resultaten en ontrafelen we de boeiende oorsprong van de Balance Method.

WAT ALS REGULIERE BEHANDELINGEN NIET HELPEN?

Chronische pijn en andere lichamelijke ongemakken kunnen het dagelijks leven van de patiënt en omgeving behoorlijk beïnvloeden. Reguliere behandelingen zoals ontstekingsremmende medicijnen, pijnstillers, fysiotherapie en oefeningen zijn niet voor iedereen de oplossing om van de klachten af te komen of hebben ongewenste bijwerkingen. Soms zijn klachten onverklaarbaar en kunnen daarom ook niet behandeld worden. Acupunctuur is dan voor veel patiënten een uitkomst maar waarom zou je naalden prikken op een plek die al zo pijnlijk is? En hoe kan het dat acupunctuur werkt bij slapeloosheid?  

 

ESSENTIE VAN DE BALANCE METHOD

Dr. Tan Balance Method verschilt fundamenteel van traditionele acupunctuur doordat de naalden bij pijnklachten niet rechtstreeks op de pijnlijke plek worden geplaatst. De methode stimuleert acupunctuurpunten op afstand, langs meridianen die het gehele lichaam doorkruisen, wat resulteert in een snellere en effectievere verlichting van klachten. Het fundament van deze methode ligt in het herstellen van evenwicht in het lichaam waardoor ook andere gezondheidsklachten dan pijn behandeld kunnen worden. 

HOE WERKT DE DR. TAN BALANCE METHOD? 

Spiegelen en Koppelen: De methode draait om het spiegelen en koppelen van acupunctuurpunten. Stimuleer je een punt aan de ene kant, dan heeft het effect aan de andere kant. Hierdoor wordt de circulatie in het pijnlijke gebied bevordert en vermindert de pijn. 

Bijvoorbeeld, schouderpijn kan worden verlicht door rondom de enkel enkele naalden aan te brengen in plaats van in de schouder zelf. Binnen enkele minuten kan de pijn verminderen en wordt de pijnlijke schouder niet verder belast door het zetten van naalden. Het is vergelijkbaar met het inschakelen van een lamp. De schakelaar zit niet in de lamp zelf maar een paar meter er vandaan. Op een vergelijkbare manier kan het plaatsen van naalden in de enkel de stroom van energie naar de schouder stimuleren.

Onmiddellijke Verlichting: Een opvallend kenmerk is de snelle verlichting van symptomen. Patiënten melden vaak directe verbeteringen binnen enkele minuten tijdens de behandeling. Uitgangspunt is dat het lichaam zelf de pijn kan verhelpen waarbij acupunctuur de juiste richting naar herstel bepaalt. Na de eerste behandeling kan vermoeidheid optreden omdat het lichaam aan het werk is gezet om te herstellen. Voor een blijvend resultaat wordt de behandeling nog een aantal keren herhaald. Door deze snel achter elkaar te laten plaatsvinden wordt het effect van de vorige behandeling meegenomen. Meer informatie over pijnbestrijding vind je hier. 

jan - Heenvliet
jan - HeenvlietKlanten vertellen
Lees verder
Ik kwam 5 behandelingen geleden met erg veel pijn en klachten in mijn schouder en na twee behandelingen werd de pijn minder en kon ik weer slapen, nu na dus 5 behandelingen kan ik weer normaal functioneren zonder pijn. Bedankt.
Erna - Rozenburg
Erna - Rozenburgklanen Vertellen
Lees verder
Hoe vaak ik al niet gehoord had van artsen : "we erkennen dat U pijn heeft, maar wij kunnen de oorzaak niet vinden.... " Manlief had een afspraak geregeld bij Wilma en vanaf dag 1 gaf ze me de hoop dat het goed ging komen. Na een aantal priksessies merkte ze op dat ik beter doorgestuurd kon worden, omdat m'n voeten in een vreemde stand stonden. Na deze "externe" therapie weer bij Wilma terug gekomen en zij heeft me daarna van heel veel klachten afgeholpen. Ik heb nu ook beter inzicht waar het restant van mijn klachten vandaan komen.
Bongers - Spijkenisse
Bongers - SpijkenisseKlanten Vertellen
Lees verder
Mijn rug is versleten ..de pijn tot onder mijn knie. Slapen ging heel slecht Wilma zei kan het wel behandelen ,maar weg krijg ik het niet helemaal,, maar wel een stuk verlichting bij eerste behandeling s'nachts goed geslapen . Ben heel tevreden met minder pijn
Previous
Volgende

VOORDELEN VOOR DE PATIËNT

De Dr. Tan Balance Method biedt een scala aan voordelen voor patiënten die op zoek zijn naar natuurlijke en effectieve behandelingen voor uiteenlopende gezondheidsproblemen. 

Snelle Pijnverlichting, direct resultaat

Een van de meest opvallende voordelen is de onmiddellijke pijnverlichting die patiënten ervaren bij zowel acute als chronische klachten. Uitzonderingen zijn pijnklachten waarbij de structuur van het pijnlijke gebied dusdanig is aangetast dat herstel met acupunctuur niet meer mogelijk is. Voor de behandeling maakt het niet uit of de klacht vandaag is ontstaan of jaren geleden. 

Minimale Ongemakken tijdens de behandeling

In vergelijking met traditionele acupunctuur, waar meerdere naalden op het pijnlijke gebied kunnen worden geplaatst, vereist de Balance Method slechts een paar naalden op specifieke punten ver weg van het pijnlijke gebied. Dit minimaliseert het ongemak voor de patiënt. De naalden blijven 30-45 minuten zitten waarbij de patiënt ontspannen ligt. Wilt u weten hoe een behandeling eruit ziet? Lees dan hier verder. 

Ook voor andere gezondheidsklachten

De Dr. Tan Balance Method werkt niet alleen voor pijnklachten maar kan voor diverse gezondheidsklachten worden ingezet. 

Holistische Benadering

De methode richt zich niet alleen op het verlichten van symptomen maar streeft ook naar het herstellen van de algehele balans in het lichaam en kent geen blijvende bijwerkingen. Dit resulteert in een holistische benadering van gezondheidszorg.

 

KLACHTEN BEHANDELD MET DE DR. TAN BALANCE METHOD 

De veelzijdigheid van de Balance Method maakt het geschikt voor de behandeling van een breed scala aan aandoeningen en klachten.

Hieronder volgt een overzicht van enkele aandoeningen die met succes worden behandeld met deze methode.

MUSCULOSKELETALE AANDOENINGEN

Rugpijn: Of het nu gaat om lage rugpijn of hernia-gerelateerde klachten, de Balance Method heeft zich bewezen als een effectieve aanpak.

Nekpijn: Stijfheid en pijn in de nek kunnen vaak worden verlicht door gerichte acupunctuur.

Artrose: Patiënten met artrose ervaren vaak verbeteringen in mobiliteit en verminderde pijn na behandeling.

Reumatoïde Artritis: Hoewel het een chronische aandoening is, hebben sommige patiënten melding gemaakt van verminderde symptomen en verbeterde levenskwaliteit.

 

NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN

Migraine en Hoofdpijn: Regelmatige sessies kunnen de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen verminderen. Vindt hier nog meer informatie over hoofdpijn. 

Neuropathie: Patiënten met zenuwpijn hebben baat gehad bij de verlichting die de Balance Method biedt.

Tenniselleboog: Ontstekingen en pijn in de elleboog kunnen verminderen met gerichte acupunctuurbehandelingen.

Carpaal Tunnelsyndroom: Verbeteringen in handfunctie en vermindering van symptomen zijn gerapporteerd na behandeling.

 

INTERNE AANDOENINGEN

Spijsverteringsproblemen: Maagklachten, prikkelbare darmsyndroom (IBS), en andere spijsverteringsproblemen kunnen verbeteren. Nog verder lezen over behandeling van darmklachten? 

Menstruatieproblemen: Onregelmatige cycli, krampen en andere menstruatiegerelateerde klachten kunnen met de Balance Method worden behandeld.

Slapeloosheid: Patiënten die worstelen met slaapproblemen melden vaak een verbetering in slaapkwaliteit na behandeling. Lees hier meer over slapeloosheid.

Stress en Angst: De kalmerende effecten van acupunctuur kunnen bijdragen aan het verminderen van stress en angst.

"After a pole is placed in the sun, a shadow should immediately appear". Dit citaat suggereert dat de effecten van het stimuleren van acupunctuurpunten onmiddellijke resultaten zouden moeten opleveren.

RESULTATEN VAN DE DR. TAN BALANCE METHOD

Klinisch Bewijs

Talrijke klinische studies en patiëntengetuigenissen ondersteunen de effectiviteit van de Balance Method. Onderzoek wijst uit dat patiënten significant betere resultaten boeken in vergelijking met traditionele acupunctuurbehandelingen. Het is een behandeling die bij 85% van de cliënten met pijnklachten succesvol is. Zij ervaren minimaal 50% pijnvermindering in een enkele behandeling. Ook patiënten met lichamelijke ongemakken ervaren binnen een paar weken vermindering van hun klachten. 

Langdurige Effecten en geen bijwerkingen

Wat de Balance Method onderscheidt, is niet alleen de onmiddellijke verlichting, maar ook de langdurige effecten zonder bijwerkingen. Patiënten melden vaak aanhoudende verbeteringen na slechts enkele sessies.

 

INVLOED VAN DR. TAN OP DE TRADIOTIONELE ACUPUNCTUUR 

Geboren in Taiwan was Dr. Tan een meester in acupunctuur, Chinese kruiden, filosofie, vechtkunst en had een masterdiploma in System Engineering. Zijn bijdrage aan acupunctuur is in de afgelopen decennia ongelooflijk belangrijk geweest en markeert een keerpunt in de benadering van acupunctuur. In combinatie met Dr. Chao Chen, die de basis legde voor de Balance Methode door zijn onderzoek van klassieke Chinese teksten, populariseerde Dr. Tan de Balance Methode en bracht het naar de wereld

DIRECT RESULTAAT

Dr. Tan benadrukte dat Chinese acupunctuur direct resultaat zou moeten opleveren en hij heeft enorm bijgedragen aan een methode die dat ook daadwerkelijk doet. Zijn methode heeft de levens van miljoenen patiënten én acupuncturisten verandert. 

 

CONCLUSIE

Dr. Tan Balance Method biedt een revolutionaire kijk op acupunctuur, waarbij de focus ligt op snelle pijnverlichting, minimale ongemakken, geen bijwerkingen en langdurige effecten. Met een brede toepasbaarheid op verschillende gezondheidsklachten en een intrigerende oorsprong is een nieuw tijdperk ingeslagen van holistische en effectieve gezondheidszorg. Wilt u weten of wij uw klacht kunnen behandelen? Neem dan contact op of maak een afspraak. 

DEEL DEZE BLOG OP

Recente Blogs

chinese geneeskunde acupunctuur
Wat is acupunctuur en op welke wijze draagt het bij aan onze gezondheid?
schouderpijn
Dit is het verhaal van Anabel die van haar chronische nek- en schouderklachten afkwam dankzij acupunctuur. Door een aanrijding had ze een whiplash opgelopen..
acupunctuur-bij-hooikoorts
Hooikoorts geeft tal van klachten die het dagelijks leven flink kunnen beïnvloeden. Wat zijn de symptomen en hoe kan acupunctuur de klachten verlichten?
acupunctuur-bij-stress
Stress is een normaal onderdeel van het leven, maar wanneer het overweldigend wordt, kan het ernstige gevolgen hebben voor onze mentale en fysieke gezondheid
acupunctuur-en-slapeloosheid
De voordelen van slaap zijn talrijk. Slaap speelt een cruciale rol bij weefselherstel, hormoonhuishouding en mentaal herstel. In deze blog bespreken we 10 voordelen van een goede nachtrust.
hormonale disbalans
Hormonale Disbalans kan klachten geven als menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, menopauzeklachten, schildklierproblemen en libidoverlies. Vind hier meer uitleg over hormonale disbalans.

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK