Logo Acupunctuur Brielle
werkwijze acupunctuur

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling?

Hoe verloopt een acupunctuurbehandeling en hoe lang duurt deze? Wat kunt u verwachten en wat zijn de kosten en vergoedingen van acupunctuur? Pijncentrum Acupunctuur Brielle is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong en voldoet hiermee aan alle eisen van de zorgverzekeraars. Een verwijzing van uw (huis)arts is voor vergoeding van acupunctuur niet nodig.

WERKWIJZE 

Tijdens  het eerste consult worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt er vervolgens een diagnose gesteld. Het kan zijn dat wij beoordelen dat u eerst medisch onderzocht moet worden.  Dan wordt er geen behandeling opgestart maar krijgt u het advies dat u contact opneemt met uw huisarts voor verder onderzoek. Tijdens de intake wordt ook naar de tong gekeken en de pols gevoeld als onderdeel van de diagnose. U kunt vragen krijgen die u mogelijk niet gewend bent maar die wel passen in de wijze waarop de Chinese Geneeskunde kijkt naar de mens als geheel. Vragen als: “Heeft u het snel koud” of  “Wordt de klacht erger in de avond en nacht?” U krijgt uitleg over wat acupunctuur voor u kan betekenen en een prognose over de duur en resultaten van de behandelingen. Aan de hand van een behandelplan wordt bepaald op welke punten in het lichaam de acupunctuurnaaldjes worden aangeprikt.

 

DE ACUPUNCTUURBEHANDELING

De behandelingen vinden plaats in een rustige omgeving waarbij u ontspannen ligt of zit. Het aanbrengen van de naaldjes geeft een klein prikje dat u niet of nauwelijks voelt en over het algemeen niet als vervelend wordt ervaren. Meestal zijn dit tussen de 5 á 10 naaldjes die 30-45 minuten blijven zitten. Het kan zijn dat u de werking van de acupunctuur behandeling als lichte tintelingen ervaart die door uw lichaam stromen. Hierdoor komt u in een ontspannen toestand en bij pijnklachten verlicht het de pijn direct. Indien nodig wordt de behandeling aangevuld met een behandeling met cupping, guasha of moxa. Ook kan het zijn dat u een voedingsadvies mee krijgt of tips hoe u uw leefstijl kunt verbeteren. 

 

RESULTATEN BEHANDELING ACUPUNCTUUR

Bij de volgende behandelingen worden de resultaten van de vorige behandeling besproken voordat een behandeling wordt opgestart. Zo worden de vorderingen nauwkeurig gevolgd en wordt het behandelplan waar nodig aangepast. Na ongeveer 5 consulten worden de behandelingen geëvalueerd. Dan verwachten we verbetering van uw klachten en anders wordt in overleg besloten de behandeling stop te zetten. 

Bij 90% van de mensen heeft acupunctuur een positieve werking. Er is helaas een kleine groep mensen waarbij dit niet aanslaat. Wij proberen dan samen met u te zoeken naar een mogelijke andere oplossing . 

 

WAT NEEMT U MEE NAAR DE BEHANDELING? 

U neemt mee een groot badlaken of hoeslaken, een kleine handdoek en een dun dekentje. Trek bij voorkeur losse kleding aan die gemakkelijk opgetrokken kan worden tot op de knie of elleboog. In de meeste gevallen wordt de Balance Method van dr. Tan gebruikt waarbij de naalden worden aangeprikt op de onderste ledematen. Met gemakkelijke kleding kunt u dan de bovenkleding aanhouden. Ook benieuwd wat de Balance Method inhoudt? Lees dan verder. 

 

WAT TE DOEN NA EEN ACUPUNCTUURBEHANDELING?

Na een acupunctuurbehandeling bent u ontspannen en kunt u zich zelfs een beetje loom voelen. Wij adviseren water te drinken  en zoveel mogelijk te ontspannen  gedurende 2 uur na de behandeling.  Als de behandeling voor pijnklachten is, vermijd dan inspannende activiteit voor 2 dagen na de behandeling, zelfs als u pijnvrij bent. Doorgaan met medicijnen te nemen zoals voorgeschreven door uw arts. 

Vindt hier antwoorden op de meeste gestelde vragen over acupunctuur. 

KOSTEN ACUPUNCTUURBEHANDELINGEN

Gezondheidscheck – gratis (duur 30 min.)

Intake inclusief behandeling –  € 75,00 (duur 90 min.)

Vervolg behandelingen – € 60,00 (duur 60 min.)

VERGOEDINGEN ACUPUNCTUUR  

Acupunctuur wordt voor het grootste gedeelte vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit betekent dat u géén eigen risico hoeft te betalen en slechts voor een klein gedeelte een eigen bijdrage heeft. Controleer van tevoren bij uw zorgverzekeraar hoeveel u per behandeling vergoed krijgt en de hoogte van uw vergoeding per jaar. Hier vindt u een overzicht van alle vergoedingen van zorgverzekeraars voor acupunctuurbehandelingen.

De praktijk en de therapeut zijn aangesloten bij beroepsverenigingen Zhong en de geschillen- en klachteninstantie SCAG.

 

VERWIJZING VOOR VERGOEDING ACUPUNCTUUR NIET NODIG

U heeft geen verwijzing nodig voor de vergoeding van acupunctuur. U kunt rechtstreeks contact opnemen voor het maken van een afspraak. Wij zijn aangesloten bij beroepsvereniging Zhong en de geschillen- en klachteninstantie SCAG.

BETAALWIJZE

Na de behandeling betaalt bij voorkeur met PIN en ontvangt de factuur per e-mail. Deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Desgewenst kan de factuur ook worden uitgeprint. 

WAT ZIJN DE ERVARINGEN MET ACUPUNCTUUR?

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat acupunctuur zeer effectief is bij lichamelijke en emotionele klachten en dat acupunctuur het algehele welzijn sterk bevorderd. .

Dit zijn de ervaringen van patiënten die zijn behandeld in de praktijk.

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK