Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Veel gestelde vragen

 Vind het antwoord op veelgestelde vragen over acupunctuur. Lees alles over de vergoedingen, ervaringen en resultaten. Acupunctuur herstelt het lichaam op natuurlijke wijze en kent zelden bijwerkingen. 

WAAROM KIEZEN VOOR ACUPUNCTUUR?

Kent geen of zeer weinig bijwerkingen.

Kan naast reguliere behandelingen worden ingezet. 

Bewezen effectief en vergoed door zorgverzekeraar.

Het vermindert stress. 

Snelle resultaten en positieve ervaringen. 

Richt zich op de oorzaak van de klacht, niet op symptoombestrijding.

Het versterkt je immuunsysteem.

Ontspanning voor lichaam en geest.

Je krijgt meer energie en je slaapt beter.

Mogelijk minder medicatie in overleg met je arts. 

WORDT ACUPUNCTUUR VERGOED? 

Als lid van de beroepsvereniging Zhong worden de behandelingen door bijna alle ziektekostenverzekeraars merendeels vergoed vanuit de Aanvullende Verzekering met daarnaast een Eigen Bijdrage. Je betaalt geen Eigen Risico van €385.

Voorbeeld: een consult kost 58 euro. Jouw vergoeding bedraagt 50 euro vanuit de aanvullende verzekering. Dan draag je zelf 8 euro per consult bij. 

ACUPUNCTUUR HOE VAAK?

Dat is sterk afhankelijk van de ernst van de klacht, jouw persoonlijke omstandigheden en het herstellend vermogen van je lichaam.

“Zoveel behandelingen als nodig is, maar zo min mogelijk”

Reken desondanks op gemiddeld 5-8 behandelingen afhankelijk van bovengenoemde factoren. 

WORDT MIJN (HUIS)ARTS GEINFORMEERD?

Alleen bij noodzaak, op jouw verzoek en met jouw toestemming wordt je behandelend (huis)arts geïnformeerd en/of geraadpleegd. Ik doe er alles aan om jouw privacy te waarborgen en ga daarom zorgvuldig om met
persoonsgegevens, waarbij ik mij houd aan de huidige wet- en regelgeving. 

HEB IK EEN VERWIJSBRIEF NODIG?

Een verwijsbrief is niet nodig om een afspraak te maken. Ook voor de vergoeding van de ziektekostenverzekeraar, is geen verwijsbrief nodig. Wel adviseer ik om te melden dat je behandeld wordt met acupunctuur en/of kruiden bij je behandeld arts/therapeut wanneer je onder behandeling bent. 

KAN IK MIJN MEDICIJNEN BLIJVEN GEBRUIKEN?

Meld welke medicijnen je gebruikt vanwege eventuele bijwerkingen waar ik rekening mee kan houden. Stoppen of afbouwen van medicatie vindt alleen plaats in overleg met de behandelend arts. Blijf daarom de voorgeschreven medicatie gebruiken tijdens de behandeling. 

Veel mensen hebben positieve ervaringen met acupunctuur. Acupunctuur herstelt het lichaam op een natuurlijke wijze en kent zelden bijwerkingen. Daarom kan in de meeste gevallen deze methode naast reguliere behandelmethoden worden ingezet. Steeds meer mensen zien acupunctuur als een onderdeel van een gezonde leefstijl die gezondheidsklachten kan voorkomen.

WIE MAG ACUPUNCTUUR DOEN?

Wordt de acupuncturist vergoed door de zorgverzekeraar? Dan ben je bij een erkende acupuncturist die voldoet aan de eisen. Daarnaast spelen persoonlijke voorkeuren en ervaringen van clienten een belangrijke rol. Twijfel je of ik je kan helpen bij je klacht? Dan kun je bij mij altijd een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aanvragen om mij en de praktijk  beter te leren kennen. Vertrouwen in de behandelaar en de behandeling is een deel van de genezing. 

goede acupuncturist

HEEFT EEN ACUPUNCTURIST EEN MEDISCHE OPLEIDING?

Alle acupuncturisten in Nederland hebben een medische opleiding genoten om erkend en vergoed te worden door de zorgverzekeraar. Jaarlijks volgen wij verplicht bijscholingen en houden wij onze EHBO-vaardigheden en kennis bij. 

Omdat psychische klachten veel voorkomen in de praktijk heb ik ook een erkende Psychosociale opleiding afgerond. 

WAT ZIJN DE RESULTATEN VAN ACUPUNCTUUR?

Bij de behandelingen van pijnklachten zijn de resultaten tijdens je eerste behandeling  binnen 20 minuten merkbaar. Bijna alle cliënten ervaren binnen 1-4 behandelingen een verbetering van hun klachten en ervaren zelden bijwerkingen. 

Acupunctuur scoort gemiddeld een 8,6 als het gaat over de tevredenheid van behandelingen en aandacht die de cliënt krijgt. (Onderzoek Radboud Universiteit). 

Na afronding van het behandeltraject ervaart het merendeel van mijn cliënten een sterke verbetering of zijn de klachten geheel verdwenen. Toch kan ook ik niet iedereen van zijn/haar klachten afhelpen. Soms is hier geen oorzaak van te vinden. 

HOELANG WERKT ACUPUNCTUUR? 

Hoelang acupunctuur is niet voorspelbaar. In het meest gunstige geval heb je slechts 1 behandeling nodig en komt de klacht niet meer terug. Maar meestal heb je meer behandelingen nodig voor de beste resultaten en komt de klacht binnen een paar dagen langzaam terug. Dan is het belangrijk dat de volgende behandeling snel plaatsvindt.

De tijd tussen het terug komen van de klacht en de volgende behandeling wordt steeds langer. Tevens worden de klachten steeds milder. De resultaten hangen af van het zelf helend vermogen van de cliënt, de ernst van de klacht en de omstandigheden waarin de cliënt kan herstellen. 

Uiteindelijk moet het lichaam zichzelf herstellen en zal de klacht verminderd zijn of verdwenen. 

HEEFT ACUPUNCTUUR NEGATIEVE GEVOLGEN? 

Na een behandeling met acupunctuur mag je geen negatieve gevolgen ondervinden. Dat wil zeggen dat je als bijwerking wel een beetje moe kunt zijn na de behandeling, maar als je zeer moe bent en niet snel opknapt dan kies ik de volgende keer voor een ander “recept” van punten. 

Negatieve gevolgen zoals vermoeidheid kunnen voorkomen voor als de diagnose niet juist is, maar dan herstelt het lichaam vanzelf weer. 

IS ACUPUNCTUUR VEILIG?

Ja, acupunctuur is veilig maar alleen in handen van een ervaren en erkende acupuncturist. Er zijn zeer weinig gevallen bekend van incidenten door behandelingen met acupunctuur. Daarnaast worden de naalden steriel verpakt en eenmalig gebruikt en kent acupunctuur zelden bijwerkingen. 

ACUPUNCTUUR VOOR KINDEREN 

Mijn ervaring is dat acupunctuur geschikt is voor kinderen vanaf de leeftijd van 10-11 jaar. Uiteraard is dat voor ieder kind anders. Onder de 16 jaar is toestemming van beide ouders/verzorgers nodig.

MOET IK MIJ UITKLEDEN?

Uitkleden is meestal niet nodig. Trek bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding aan waarbij de pijpen en mouwen opgetrokken kunnen worden. In de meeste gevallen worden de naalden onder de knie en/of elleboog geplaatst. Ondergoed blijft altijd aan.

MOET JE IN ACUPUNCTUUR GELOVEN?

Je hoeft niet te geloven in de werking van acupunctuur. Wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur effectief werkt bij méér dan 100 aandoeningen. Ook bij dieren wordt acupunctuur toegepast door dierenartsen met goede resultaten. Kortom, het werkt!

WORDEN DE NAALDEN HERGEBRUIKT? 

De naalden worden eenmalig gebruikt en zijn steriel verpakt. Na gebruik worden de naalden verzameld in de naaldencontainer. Daarna voert de apotheker de containers af.

acupunctuur prikken pijn

IS ACUPUNCTUUR PIJNLIJK?

Het prikken doet meestal geen pijn. De naalden die ik gebruik zijn heel dun en niet te vergelijken met een injectienaald. Er wordt niet in de zenuwen of aders geprikt maar ertussen in. Het aanprikken gaat heel snel waarbij je een klein prikje voelt. Het is dus niet pijnloos, maar de naald mag geen ongemak meer geven.  

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK