Vergoedingen & Tarieven

Erkend en vergoed door verzekeraars

Als erkend lid van de beroepsvereniging ZHONG worden de behandelkosten door bijna alle ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De mate waarin is afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen pakket.

De praktijk en de behandelaar zijn officieel opgenomen in de Zorggids. Om de vergoeding zeker te stellen als ook bij twijfel van de verzekeraar, kunt u dit specifiek opvragen.

Bekijk hier het overzicht van 2019 met de vergoedingen per ziektekostenverzekeraar.

GEEN VERPLICHT EIGEN RISICO; soms eigen bijdrage

Bij vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering heeft u géén verplicht eigen risico van € 385,= (per 1 januari 2017). Het verplichte eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. In sommige gevallen heeft uw ziektekostenverzekeraar wel een eigen bijdrage vastgesteld.

Verwijsbrief niet nodig

Een verwijsbrief van uw huisarts is niet noodzakelijk. U kunt rechtstreeks een afspraak maken. Ook voor de vergoeding van de ziektekostenverzekeraar heeft u geen verwijsbrief nodig.

Tarieven per consult

Per consult € 56 (60 min.), eerste consult € 69,50 (90 min.)

 

Kosten van kruiden

Uiteraard vindt het voorschrijven van kruiden, als onderdeel van de behandeling, plaats in overleg met u. De prijzen hiervan zijn niet inbegrepen in het consult. Ziektekostenverzekeraars vergoeden vaak de kosten hiervan niet, daarom worden de prijzen betaalbaar gehouden.

Betaling

De nota van het consult dient u na afloop van de behandeling direct te voldoen via een PIN-betaling. Dit bedrag declareert u zelf achteraf bij de zorgverzekering door de nota in te dienen bij uw zorgverzekering.