Veel gestelde vragen

acupunctuur

Ben ik bij een goede acupuncturist?

Na het afronden van mijn driejarige studie voor Chinese Geneeswijzen werk ik sinds 2008 als registertherapeute BCZ. Alleen therapeuten op Hbo-niveau en artsen binnen de complementaire zorg worden geregistreerd in dit openbare register van RBCZ. Zij mogen de beschermde titel voeren Registertherapeut BCZ®. Deze titel is vastgelegd bij het Benelux Merkenbureau. Bovendien volg ik jaarlijks cursussen om mijn kennis en vaardigheden op een hoger niveau te brengen. Kortom u bent bij mij aan het goede adres!

Vergoed mijn verzekering de kosten?

Als erkend lid van de beroepsvereniging Zhong  worden de behandelkosten door veel ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De mate waarin is afhankelijk van de verzekeraar en de gekozen aanvullende verzekering.

De praktijk en ik als behandelaar zijn officieel opgenomen in de Zorggids (AGB-Vektis). Om de vergoeding zeker te stellen als ook bij twijfel van de verzekeraar, dient u dit specifiek te vermelden bij uw zorgverzekeraar.

Bekijk hier het overzicht van 2018 met de vergoedingen per ziektekostenverzekeraar. De zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze zorg komt niet ten laste van het eigen risico.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is sterk afhankelijk van de klacht, de duur van de klacht en het herstellend vermogen van uw lichaam. Gemiddeld genomen wil ik bij langdurige klachten binnen 4 tot 5 behandelingen de eerste resultaten zien.

Doet het prikken pijn?

De naalden die ik gebruik zijn heel dun. U voelt slechts een klein prikje en dan mag u de naald niet meer voelen.  

Worden de naalden hergebruikt?

Eenmalig worden steriel verpakte naalden gebruikt welke vervolgens worden afgevoerd in de naaldencontainer.

Wordt mijn behandelend arts geïnformeerd?

In overleg met u, wordt uw behandelend arts geïnformeerd over de klachten en het bereikte resultaat.

Wat zijn de voordelen van acupunctuur?

  • Bewezen effectief
  • Resultaten snel merkbaar na een paar behandelingen
  • Geen bijwerkingen
  • Natuurlijk alternatief
  • Richt op de oorzaak
  • Genezing vanuit het geheel

Kunnen kinderen ook met acupunctuur worden behandeld?

De Japanse acupunctuur (Shonishin) is een uiterst zachte en pijnloze behandeling voor kinderen onder de 12 jaar

Is acupunctuur veilig?

Ja, maar alleen in handen van een ervaren en erkend opgeleide acupuncturist

Ik ben zwanger. Kan ik dan toch behandeld worden?

Tijdens de zwangerschap kunnen alleen specifieke Drukpunten worden behandeld. Daarom is het belangrijk dat u wordt behandeld door een erkende acupuncturist.

Moet je in acupunctuur geloven?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur effectief werkt bij méér dan 100 aandoeningen. Ook in de paardensport wordt regelmatig acupunctuur op de dieren toegepast met goede resultaten. Kortom, het werkt!

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Een verwijsbrief van uw arts en/of therapeut is niet noodzakelijk. U kunt rechtstreeks met mij een afspraak maken. Ook voor de vergoeding van de ziektekostenverzekeraar, is geen verwijsbrief nodig.

Kan ik mijn medicijnen blijven gebruiken?

Stoppen of afbouwen van medicatie vindt alleen plaats in overleg met uw behandelend arts. U moet de voorgeschreven medicatie blijven gebruiken. Bij het gebruik van Chinese kruiden wordt hier rekening mee gehouden.

Moet ik mij geheel uitkleden?

U hoeft alleen maar uit te trekken wat nodig is om de naalden te kunnen plaatsen. Ondergoed blijft altijd aan. Voor uw eigen comfort adviseer ik u gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.

Hoe lang duurt een consult?

Het eerste consult duurt maximaal 90 minuten. De daarop volgende consulten maximaal 60 minuten waarbij voor kinderen een kortere behandeltijd geldt.