Veel gestelde vragen

Afbeelding van vraagtekens

BEN IK BIJ EEN GOEDE ACUPUNCTURIST?
U bent bij een erkende acupuncturist op het moment dat een praktijk wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast spelen persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Als u twijfelt vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om de praktijk en de behandelaar beter te leren kennen.

WORDEN DE BEHANDELINGEN VERGOED?
Als lid van de beroepsvereniging Zhong worden de behandelkosten door bijna alle ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.  Daarentegen heeft u wel een Aanvullende Verzekering nodig. Vraag daarom de hoogte van de vergoeding na bij uw verzekeraar. Deze zorg komt niet ten laste van het Eigen Risico, wel betaalt u een eigen bijdrage. Vergoedingen en Tarieven

HOVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?
Dat is sterk afhankelijk van de klacht, de duur van de klacht, uw individuele omstandigheden en het herstellend vermogen van uw lichaam. Reken desondanks op gemiddeld 6 behandelingen afhankelijk van bovengenoemde factoren.

DOET HET PRIKKEN PIJN? 
Pijn is een zeer persoonlijke beleving. De naalden die ik gebruik zijn heel dun en niet te vergelijken met een injectienaald. Het aanprikken gaat heel snel waarbij u een klein prikje voelt. Het is dus niet pijnloos, maar de naald mag geen ongemak meer geven.

WORDEN DE NAALDEN HERGEBRUIKT? 
Eenmalig worden steriel verpakte naalden gebruikt welke vervolgens worden verzameld in de naaldencontainer. Daarna voert de apotheker de containers af.

WORDT MIJN BEHANDELEND ARTS GEINFORMEERD?
Alleen bij noodzaak en met uw toestemming wordt uw behandelend arts geïnformeerd en/of geraadpleegd.

WAT KAN IK VERWACHTEN VAN EEN BEHANDELING? 
Mogelijk is het voor u een eerste keer dat u in aanraking komt met de Chinese Geneeswijzen. Lees meer.

WAAROM KIEZEN VOOR ACUPUNCTUUR?

 • Geen of zeer weinig bijwerkingen.
 • Bewezen effectief en erkend.
 • Behandeling richt zich in principe op de oorzaak van de klacht.
 • De behandeling ontspant lichaam en geest.
 • U krijgt meer energie en slaapt beter.
 • Mogelijk kan in overleg met uw arts het medicijngebruik aangepast worden.
 • Versterkt uw immuunsysteem.
 • Vermindert stress.
 • BEHANDELT U OOK KINDEREN?
  Voor kinderen vanaf 10/11 jaar is acupunctuur acht ik acupunctuur geschikt. Onder de 16 jaar is toestemming van beide ouders/verzorgers nodig.

  IS ACUPUNCTUUR VEILIG?
  Ja, maar alleen in handen van een ervaren en erkende acupuncturist. Er zijn zeer weinig gevalen bekend van incidenten door behandelingen met acupunctuur.

  KAN IK TIJDENS DE ZWANGERSCHAP BEHANDELD WORDEN?
  Meldt dat u zwanger bent. Bij de keuze voor de acupunctuurpunten houden wij hiermee rekening.

  MOET JE IN ACUPUNCTUUR GELOVEN?
  Wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur effectief werkt bij méér dan 100 aandoeningen. Ook in de paardensport wordt regelmatig acupunctuur op de dieren toegepast met goede resultaten. Kortom, het werkt!

  HEB IK EEN VERWIJSBRIEF NODIG?
  Een verwijsbrief van uw arts en/of therapeut is niet nodig om een afspraak te maken. Ook voor de vergoeding van de ziektekostenverzekeraar, is geen verwijsbrief nodig.

  KAN IK MIJN MEDICIJNEN BLIJVEN GEBRUIKEN?
  Stoppen of afbouwen van medicatie vindt alleen plaats in overleg met uw behandelend arts. U moet de voorgeschreven medicatie blijven gebruiken. Bij het gebruik van Chinese kruiden wordt hier rekening mee gehouden.

  MOET IK MIJ UITKLEDEN?
  U hoeft alleen maar uit te trekken wat nodig is om de naalden te kunnen plaatsen. Ondergoed blijft altijd aan. Voor uw eigen comfort adviseer ik u gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.

  HOE LANG DUURT EEN CONSULT?
  Het eerste consult duurt maximaal 90 minuten. De daarop volgende consulten maximaal 60 minuten.