Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

RUGPIJN

Chronische rugpijn door spit, rughernia, ischias, artrose of spierpijn heeft grote invloed op je dagelijks leven. Wil je weten of behandeling met acupunctuur werkt bij jouw rugpijn? 

rugpijn houding
Marion
Marion Brielle
Lees verder
"Deskundige en vriendelijke behandeling. Je wordt naar iemand anders doorgestuurd indien nodig. Ben nu voor het eerste sinds jaren pijnvrij. Heel blij met het resultaat"
Cindy
CindyRozenburg
Lees verder
"Ik heb na een hernia nog altijd last van rugpijn, heuppijn en uitstralingspijn in mijn been. Door fysiotherapie vermindert dit vaak. Maar het komt nooit beneden een bepaald niveau. Door de acupunctuur is dit nu toch gebeurd! De pijn is minder geworden, en mijn rug voelt veel rustiger aan, minder pijntjes en ongemak hier en daar. Heel blij mee!
Peter
PeterOostvoorne
Lees verder
"Na vele jaren onderzoek in veel ziekenhuizen was de conclusie niet behandelbaar Alleen pijnstillers en uiteindelijk morfine. Het resultaat na 5 behandelingen is onwaarschijnlijk goed. Echt een aanrader. "
Previous
Next
yoga rugpijn

OORZAKEN VAN RUGPIJN

Chronische rugpijn kan een grote invloed hebben op je dagelijks leven. Rugpijn is een verzamelnaam voor diverse rugklachten zoals spit, hernia of ischias. Spierspanning, een valpartij of artrose kunnen een oorzaak zijn van rugpijn. Maar ook zwangerschap of een blaasontsteking kan rugpijn veroorzaken. 
 
In onze moderne maatschappij komt lage rugpijn door een verkeerde houding en weinig bewegen veel voor. Zwaar tillen kan acute rugklachten veroorzaken. Ook te lang achter de computer zitten of lange autoritten zonder tussendoor te bewegen veroorzaken op den duur rugpijn. 

Wat ik het meeste tegenkom in de praktijk is pijn in de onderrug vaak met uitstraling naar de benen. Ook pijn in de bovenrug tussen de schouderbladen komt veel voor. Pijn in de middenrug komt natuurlijk ook voor maar minder vaak.

Heb je een keer een flinke val gemaakt of bijvoorbeeld een auto-ongeluk gehad? Dan kan het zijn dat de ruggenwervels of andere delen ontzet zijn. In dat geval kan het zijn dat ik je eerst doorverwijs. 

KAN ACUPUNCTUUR JOU HELPEN BIJ RUGPIJN?

Rugpijn is misschien wel de meest voorkomende klacht die ik behandel met acupunctuur.  Hierdoor heb ik veel ervaring opgebouwd. In een aantal gevallen is de oorzaak bekend, bijvoorbeeld door een val. Ook wil ik weten of er nog meer pijnklachten zijn behalve de rugpijn. Dit neem ik mee in de behandeling. 

Vervolgens bepalen we waar jij de pijn ervaart. Hier ga ik dus NIET aanprikken, maar juist zover mogelijk weg ervan. Na het zetten van een aantal punten ga ik je vragen waar je nog pijn hebt. Als de behandeling  aanslaat heb je binnen 20 minuten minder rugpijn. Bij voorkeur meer dan 50% vermindering van de pijnklachten. 

Pijn komt meestal in lagen, zoals een ui. Maar ik ga net zo lang door totdat we effectieve resultaten bereiken in de 1e en 2e behandeling. Lukt dat niet, dan kan het zijn dat de oorzaak ergens anders gezocht moet worden. Dan verwijs ik je door naar een andere therapeut of de huisarts. 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN BIJ BEHANDELING VAN RUGPIJN

  • Moet ik stoppen met medicijnen slikken tegen rugpijn? Nee, gedurende de behandelingen met acupunctuur vermindert de pijn. Het medicijngebruik neemt dan vanzelf af. 
  • Ik heb artrose. Kan acupunctuur helpen tegen de pijn? Jazeker, de klachten bij artrose zijn meestal het ergst in de ochtend. Na beweging verminderen de klachten. Acupunctuur vermindert de stijfheid waardoor de pijn afneemt. 
  • Moet ik mijn oefeningen tegen de rugpijn blijven doen? Ja, beweging is zeer belangrijk om alle gewrichten soepel te houden. 
  • Hoeveel behandelingen met acupunctuur heb ik nodig? Dat is heel verschillend. Acute klachten zijn sneller verholpen dan chronische klachten. Ik zeg altijd:” Zoveel als nodig is, maar zo min mogelijk.” 
  • Welke rugklachten kunnen behandeld worden met acupunctuur? Alle pijnklachten waarbij geen ernstige afwijkingen zijn aangetoond die de rugpijn veroorzaken. Meest voorkomende rugklachten in mijn praktijk zijn ten gevolge van ischias, artrose, spierpijn, spit, rughernia en stenose. 

4 TIPS BIJ RUGPIJN

SLAPEN

Een goede nachtrust is belangrijk. Waar moet je op letten?

Tip 1 Rugpijn

Een goed matras helpt rugpijn voorkomen. Slaap niet op een voorgevormd kussen. Leg je hand naast je hoofd en klem een dun kussen tussen de knieën.
Klik Hier

BEWEGING

Meer bewegen voorkomt rugpijn.

Tip 2 Rugpijn

Acupunctuur verlicht snel de pijn. Hierdoor kun je weer beter bewegen wat het herstel bevordert. Vooral yoga, wandelen en zwemmen ondersteunen bij rugklachten.
Klik Hier

HOUDING

Een goede houding voorkomt rugklachten.

Tip 3 Rugpijn

Tillen doe je met je hersens. Ga niet hangen op de bank, maar zit rechtop. Installeer een programma dat je computerwerk onderbreekt. Stop ieder uur met autorijden en doe wat oefeningen.
Klik Hier

HUISARTS

Bij welke klachten moet je naar de huisarts?

Tip 4 Rugpijn

RAADPLEEG DE HUISARTS Problemen met plassen of poepen. Duizeligheid en zweten. "Doof" gevoel rond liezen/anus. Krachtverlies in de benen. Na een harde val. Schietpijn naar één been. Na diagnose kanker.
Klik Hier
Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK