Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Psychische klachten

Voor psychische klachten hoef je je niet te schamen. Ze horen bij het leven en bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken. Je zult verbaasd zijn over de werking van acupunctuur bij psychische klachten samen met andere behandelmethoden. Wij gaan er samen voor dat jij weer op de goede weg komt.

 

De Chinese geneeskunde onderzoekt de oorzaak van de klacht waardoor de balans weer hersteld wordt.

 

WELKE PSYCHISCHE KLACHTEN ZIJN BEHANDELBAAR MET ACUPUNCTUUR?

Voor mij staat bij deze vraag altijd voorop dat jij de beste behandeling moet krijgen. Dat geldt uiteraard voor alle klachten, maar psychische klachten laten zich niet altijd even gemakkelijk toetsen. Soms is specifieke begeleiding nodig naast de behandeling van acupunctuur. Zorgvuldig doorvragen naar de aard en de ernst van de klacht is daarom belangrijk. 

De meest voorkomende klachten die ik behandel zijn een lichte depressie, angst- en paniekklachten, burn-out, stressklachten en PMS of prikkelbaarheid. Maar vooral…….ik behandel jou! 

depressie
Wacht niet te lang met behandeling. “Kleine kwalen worden grote kwalen” 

DEPRESSIE 

Als je een depressie hebt dan voel je je langere tijd somber en lusteloos. Je kan nergens meer van genieten, je bent prikkelbaar, je slaappatroon verandert net als gewicht. Je voelt je moe, opgejaagd en soms ook schuldig en waardeloos. “Wat doet het er allemaal nog toe?.’

Acupunctuur zorgt voor de aanmaak van lichaamseigen stoffen waaronder neurotransmitters. Deze maken stoffen vrij die positief werken op onze stemming, energie en slaap. Daarom voel jij je heerlijk ontspannen na een behandeling met acupunctuur en kan je na een tijdje het leven weer beter aan. 

STRESS- OF SPANNINGSKLACHTEBij een verhoogd stressniveau maakt het lichaam stresshormonen aan. Hierdoor komt je lijf in een “vlucht-of-vecht” toestand. Je spijsvertering gaat op slot, je spieren spannen aan, je bloeddruk gaat omhoog en je hart gaat sneller kloppen. 

Langdurige stress kan uiteindelijk leiden tot chronische aandoeningen. Acupunctuur reguleert je hormoonhuishouding en brengt de ontspanning terug. Wacht niet te lang en pak je stressklachten aan. 

POSTNATALE DEPRESSIE 

De tijd na je bevalling zou een van de gelukkigste van je leven moeten zijn. Maar jij voelt je heel moe, je bent prikkelbaar en je keert je naar binnen toe. Je durft er niet over te praten maar je voelt geen moederschap of hechting met jouw kindje. 

Acupunctuur richt zich samen met een leefstijl- en voedingsadvies op het lichamelijke herstel waardoor ook jouw psychische klachten verbeteren. Bij ernstige klachten is het nodig dat je ook deskundige psychische begeleiding inschakelt. 

postnatale depressie
 
” Voor de behandeling van psychische klachten heb ik tevens een opleiding Psycho Sociale opleiding afgerond.”
prikkelbaar
“De Chinese geneeswijze is bijzonder in haar benadering van ziekten. Zij behandelt waar jij last van hebt in plaats van een diagnose”

BURN-OUT KLACHTEN

Je dacht waarschijnlijk dat een burn-out jou nooit zou overkomen. Je stond altijd voor iedereen klaar, je werkte hard en je stond bruisend in het leven. Altijd ging je door tot die ene dag waarop je merkte dat je niet meer de controle had over je dagelijks leven. 

Nu ben je moe en onzeker, je piekert en je slaapt slecht. Ineens zie je overal tegenop en ga je met het lood in je schoenen weer een nieuwe dag in. 

Burn-out bestaat uit een combinatie van factoren. Acupunctuur activeert het zelf helend vermogen dat organen en lichaamsfuncties positief beïnvloed. Hierdoor komt de geest  tot rust en kom jij weer tot jezelf. 

 

PRIKKELBAARHEID 

Gelukkig is prikkelbaarheid meestal tijdelijk van aard. Stress, slecht slapen, hormonale disbalans zoals PMS kunnen er aan ten grondslag liggen. 

Je bent prikkelbaar als je heftig reageert op bepaalde prikkels in je omgeving. Je bent dan chagrijnig, snel geïrriteerd en kortaf. Vaak weet je zelf niet goed waar het vandaan komt en heb je het niet onder controle. 

Acupunctuur zoekt naar de oorzaak die vaak genoeg te vinden is in het niet goed functioneren van bepaalde organen die onze mentale staat beinvloeden. Door deze te behandelen wordt je rustiger en krijg je jezelf gemakkelijker onder controle. 

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK