Pijnbestrijding

Pijnbestrijding - Pijnklachten (vrouw op handen op het water)

WELKE PIJNKLACHTEN WORDEN BEHANDELD IN DE PRAKTIJK?
“Alle soorten pijnklachten, op een enkele uitzondering na”.

 

MEDISCHE DIAGNOSE BELANGRIJK
Allereerst wordt met u besproken hoe de pijn tot stand is gekomen. Soms is het van belang om te weten wat de medische diagnose is. Hiermee sluiten we uit dat er niets over het hoofd wordt gezien wat in de toekomst tot ernstige klachten kan leiden. Bij twijfel wordt u verwezen naar uw (huis)arts voor verder onderzoek.

BEHANDELING
Vervolgens krijgt u de vraag: “Wijst u met 1 vinger aan waar de pijn zit”. Dat is belangrijk om tot de juiste diagnose te komen. Hiermee komen we te weten welke meridianen behandeld worden. De acupuncturist voelt op de bij behorende meridianen naar gevoelige punten die ze aanprikt. Deze liggen altijd ver weg van de pijnlocatie. Na een aantal naalden wordt gevraagd: “Waar heeft u nog pijn?”. We gaan door met deze methode totdat de pijn minimaal 50% minder is waarop u 30-45 minuten ontspant met de ingebrachte naalden.

DAT KLINKT TE MOOI OM WAAR TE ZIJN!
De blokkade die de pijn veroorzaakt wordt opgeheven, de beweeglijkheid komt terug en samen met het aanprikken van de acupunctuurpunten wordt herstel in werking gezet. Ook acupunctuur kan niet iets repareren wat definitief stuk is. Maar de zwelling die vaak de pijn veroorzaakt vermindert en weefsels rondom de pijnlocatie herstellen zover het lichaam aan kan.

BLIJFT DE PIJN WEG?
Na de behandeling worden er een aantal afspraken met u gemaakt voor een vervolgbehandeling. De pijn komt meestal terug binnen een dag, binnen 2 dagen, binnen 3 uur. Dat is niet te voorspellen. Daarom behandelen we minimaal tweemaal per week voordat de pijn volledig terugkeert. De verwachting is dat de pijn geleidelijk minder hevig is en minder vaak terugkomt.

BALANCE METHOD
Bij Acupunctuur Brielle wordt de Balance Method van dr. Tan gevolgd. Deze geeft direct resultaat en werkt zeer effectief. The Balance Methode ontwikkeld door o.a. dr. Richard Teh-Fu Tan wordt over de hele wereld verspreid en klinisch toegepast. Het is een begrijpelijke methodiek dat binnen 15 minuten volgens een 3-stappenplan onmiddellijk de pijnklachten verminderd, ongeacht de oorzaak van de pijn.

 
MEEST VOORKOMENDE PIJNKLACHTEN

RUGKLACHTEN
Hard werken, verkeerde houding, weinig beweging, overbelasting. We weten het allemaal maar toch heeft onze rug het zwaar te verduren. Meestal zit de pijn in het onderste gedeelte van de rug. Belangrijk is de oorzaak van de klacht weg te nemen en oefeningen te doen. Acupunctuur vermindert de pijn en herstelt het weefsel.

NEK EN SCHOUDERKLACHTEN
Staat in de TOP-10 van de meest voorkomende klachten. Vaak veroorzaakt door stress of verkeerde houding en te weinig beweging. Acupunctuur ontspant en vermindert de pijn direct.

ISCHIAS (RUG, BIL, LIEZEN EN BEEN)
Een veel voorkomende klacht met pijn vanuit de rug naar de bil, heup en liezen en soms tot de knie en de voet. De zenuw is vaak ontstoken, geïrriteerd of beschadigd. Acupunctuur herstelt het weefsel rondom de zenuw waardoor de pijn afneemt.

HOOFDPIJN
Deze klacht komt meestal voor bij vrouwen. Er kan sprake zijn van spanningshoofdpijn, hoofdpijn rondom de menstruatie, migraine, clusterhoofdpijn etc. Belangrijk bij de behandeling is de pijnlocatie. De hoofdpijn zakt onmiddellijk na het inzetten van de naalden. Voeding kan een belangrijke rol spelen bij de oorzaak van hoofdpijn.

POLYNEUROPATHIE
Een neruopathie is een aandoening van de zenuwen van armen en benen, de ‘bedrading’. Bij Polyneuropathie zijn de zenuwen op meerdere plaatsen in het lichaam aangedaan. Spieren en gevoel functioneren dan niet meer naar behoren. Bij aanraking van het gebied wordt de sensatie vaak als “gevoelloos” ervaren. Acupunctuur herstelt de circulatie waardoor de klachten verminderen.

CARPAAL TUNNELSYNDROOM
Bij Carpaal Tunnelsyndroom is sprake van een beknelde handzenuw die tintelingen, pijn en/of doof gevoel geven in de handpalm en vingers. Vrouwen tussen de 40 en 60 jaar lopen het meeste risico op deze aandoening. Acupunctuur vermindert de zwelling waardoor de pees in de carpale tunnel meer ruimte krijgt en de pijn afneemt.

TENNISELLEBOOG en GOLFARM
Deze klacht heeft zelden met deze sporten te maken, maar wordt veroorzaakt door overbelasting. Het verschil is dat bij een tennisarm de buitenkant van de elleboog ontstoken is en bij een golfarm de binnenkant van de elleboog. Het strekken van de arm is erg pijnlijk bij mensen met een tennisarm, terwijl mensen met een golfarm pijn hebben bij het buigen van de arm. Acupunctuur herstelt het littekenweefsel en de omliggende ontsteking.

ARTROSE IN ALLE GEWRICHTEN
Bij artrose verandert het kraakbeen in het gewricht. Stijfheid en pijnlijke gewrichten met name in de heup, knie of duim komen het meeste voor. Vaak wordt gedacht dat acupunctuur niet helpt bij artrose. Acupunctuur kan de artrose niet weg nemen, maar kan wel het omliggende weefsel herstellen waardoor de pijn afneemt.

REUMATISCHE KLACHTEN
Reumatoïde artritis is een ziekte waarbij gewrichten ontstoken zijn.
De handen, polsen, enkels en/of voeten zijn pijnlijk, dik en stijf (buigen of strekken gaat moeilijk). Bij deze klachten gaan we uitgebreid in op voeding, als het kan worden de klachten behandeld met kruiden naast de acupunctuur.

SPORTBLESSURES
Deze klachten zijn bij uitstek goed te behandelen met acupunctuur met snel resultaat: verzwikte enkel, verstuikte pols, pijnlijke schouder, hamstring pijnlijk, heupklachten, tenniselleboog, golfarm, nek- en schouderklachten, pijnlijk scheenbeen en klachten aan de knieën zijn de meest voorkomende klachten.

PIJNLIJKE BENEN
Dat kan diverse oorzaken hebben. Scheefstand van de enkels bijvoorbeeld waardoor pijn ontstaat. In dat geval wordt u doorverwezen naar een therapeut om de enkels recht te zetten. Ook kan er sprake zijn van een tekort aan Magnesium bijvoorbeeld. Dan lost een voedingssupplement het probleem op. In andere gevallen neemt acupunctuur eventuele blokkades weg waardoor de circulatie verbetert en de pijn vermindert.

 

 

Pijnbestrijding met de Balance Method voor direct resultaat. Wilt u weten of uw pijnklacht ook te behandelen is? Neem dan contact op of maak een afspraak.