Pijnbestrijding

Pijnklachten zijn de meest voorkomende klachten in de praktijk. Dat kunnen chronische pijnklachten zijn zoals rugklachten maar ook klachten die ineens opkomen waaronder een sportblessure of pijnlijke knie. 

Allereerst bespreek ik met jou hoe de pijn tot stand is gekomen en wat eventueel de medische diagnose is. Hiermee sluiten we uit dat er niets over het hoofd wordt gezien wat in de toekomst tot ernstige klachten kan leiden. Bij twijfel wordt je verwezen naar je (huis)arts voor verder onderzoek.

De beste resultaten worden bereikt met de Balance Method van dr. Richard Teh-FuTan en de methoden van master Tung. Deze geven direct resultaat en werken zeer effectief op langere termijn. Het is een begrijpelijk systeem dat binnen 15 minuten de pijnklachten vermindert als het lichaam op deze wijze kan herstellen. Binnen een bepaalde tijd komt de pijn meestal terug. Voordat de pijn volledig terug keert vindt de volgende behandeling plaats. De verwachting is dat de pijn geleidelijk minder hevig is en minder vaak terugkomt. 

Meest voorkomende pijnklachten

RUGKLACHTEN

Hard werken, verkeerde houding, weinig beweging, overbelasting. We weten het allemaal maar toch heeft onze rug het zwaar te verduren. Belangrijk is de oorzaak van de klacht weg te nemen en oefeningen te doen. Acupunctuur vermindert de pijn en herstelt het weefsel.

ISCHIAS – RUG, BIL, LIEZEN EN BEEN

Een veel voorkomende klacht met pijn vanuit de rug naar de bil, heup en liezen en soms tot de knie en de voet. De zenuw is vaak ontstoken, geïrriteerd of beschadigd. De klachten kunnen lijken op een hernia. Acupunctuur herstelt het weefsel rondom de zenuw waardoor de pijn afneemt.

HOOFDPIJN – MIGRAINE

Deze klacht komt meestal voor bij vrouwen. Er kan sprake zijn van spanningshoofdpijn, hoofdpijn rondom de menstruatie, migraine, clusterhoofdpijn etc. Belangrijk bij de behandeling is de pijnlocatie. De hoofdpijn zakt onmiddellijk na het inzetten van de naalden. Voeding kan een belangrijke rol spelen bij de oorzaak van hoofdpijn

NEUROPATHIE

Een neuropathie is een aandoening van de zenuwen van armen en benen, de ‘bedrading’. Bij polyneuropathie zijn de zenuwen op meerdere plaatsen in het lichaam aangedaan. Spieren en gevoel functioneren dan niet meer naar behoren. Bij aanraking van het gebied wordt de sensatie vaak als “gevoelloos” ervaren. Acupunctuur herstelt de circulatie waardoor de klachten verminderen.

CARPAAL TUNNELSYNDROOM

Bij carpaal tunnelsyndroom is sprake van een beknelde handzenuw die tintelingen, pijn en/of doof gevoel geven in de handpalm en vingers. Vrouwen tussen de 40 en 60 jaar en zwangeren lopen het meeste risico op deze aandoening. Acupunctuur vermindert de zwelling waardoor de pees in de carpale tunnel meer ruimte krijgt en de pijn afneemt.

TENNISELLEBOOG – GOLFARM

Deze klachten hebben zelden met deze sporten te maken, maar worden veroorzaakt door overbelasting. Het verschil is dat bij een tennisarm de buitenkant van de elleboog ontstoken is en bij een golfarm de binnenkant. Acupunctuur herstelt het littekenweefsel en de omliggende ontsteking.

ARTROSE – ARTRITIS

Bij artrose verandert het kraakbeen in het gewricht wat ontstekingen kan geven. Stijfheid en pijnlijke gewrichten met name in de heup, knie of duim komen het meeste voor. Vaak wordt gedacht dat acupunctuur niet helpt bij artrose. Acupunctuur kan de artrose niet weg nemen, maar kan wel het omliggende weefsel herstellen waardoor de pijn afneemt.

REUMATISCHE KLACHTEN

Reumatoïde artritis is een ziekte waarbij gewrichten ontstoken zijn.De handen, polsen, enkels en/of voeten zijn pijnlijk, dik en stijf (buigen of strekken gaat moeilijk). Bij deze klachten gaan we tevens uitgebreid in op voeding, als het kan worden de klachten behandeld met kruiden naast de acupunctuur.

PIJNLIJKE BENEN

Pijnlijke benen kan door diverse oorzaken ontstaan. Bij ernstige afwijkingen van de rug, gewrichten of bekken verwijs ik je door naar een therapeut die eerst het skelet recht zet. In andere gevallen neemt acupunctuur eventuele blokkades weg waardoor de circulatie verbetert en de pijn vermindert.

AANGEZICHTSPIJN – TRIGEMINUS NEURALGIA

Aangezichtspijn treedt vaak spontaan op bij mensen tussen de 50-70 jaar.  Elke beweging kan schietende pijnscheuten geven die als stroomstootjes worden ervaren. Door de heftige pijnen kan depressie en gewichtsverlies optreden. Door de naalden aan te prikken in de ledematen vermindert de pijn direct tijdens de behandeling. 

PIJN NA OPERATIE

Na een operatie kunnen onverklaarbare pijnklachten ontstaan. Soms geneest de wond niet goed of is er sprake van inwendig littekenweefsel oftewel verklevingen. Soms treden depressieve klachten op. Acupunctuur kan het genezingsproces versnellen en de pijn doen verminderen. 

SPORTBLESSURES

Deze klachten zijn bij uitstek goed te behandelen met acupunctuur met snel resultaat: verzwikte enkel, verstuikte pols, pijnlijke schouder, pijnlijke hamstring, heupklachten, tenniselleboog, golfarm, nek- en schouderklachten, pijnlijk scheenbeen en klachten aan de knieën zijn de meest voorkomende klachten.