Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Overige aandoeningen

Wist je dat slapeloosheid, vermoeidheid, maag-darmklachten, luchtwegklachten zoals hooikoorts en keel-neus en oorklachten slechts een paar aandoeningen zijn die behandeld kunnen worden met acupunctuur? 

SLAPELOOSHEID

Waarom valt de ene mens moeiteloos in slaap en de ander ligt soms zijn hele leven te woelen en te draaien. Belangrijk is om te kijken naar de oorzaak van jouw slapeloosheid. Komt het misschien omdat je darmen niet goed werken? Of heb je last van opvliegers of stress? Soms ontstaat slapeloosheid na een bepaalde gebeurtenis. 

Acupunctuur werkt aan de klachten waardoor jij wakker blijft of wordt, of niet in slaap kan komen. Bij vermindering van de klachten kan het lichaam tot rust komen en kan jij weer slapen. 

VERMOEIDHEID

Vermoeidheid is een symptoom, geen ziekte. Ben jij alle ballen hoog aan het houden en raak je daarvan oververmoeid? Of ben je misschien ziek geweest en kan je niet goed herstellen. Het kan zijn dat je maar tweemaal per week een stoelgang hebt waardoor je lichaam zijn afvalstoffen niet kwijt raakt. 

Behandelen van de oorzaak van vermoeidheid is de enige manier om te herstellen. Als er sprake is van spanningsklachten dan worden deze ook meegenomen in de behandeling. 

MAAG- EN DARMKLACHTEN

Ruim een kwart van de bevolking heeft last van maag-, lever- en darmklachten. Ook jij hebt vast wel eens last van misselijkheid, een slechte eetlust, zuurbranden, opboeren, diarree, constipatie, buikpijn, opgezette buik of aambeien. 

Acupunctuur werkt zeer effectief bij spijsverteringsklachten. Samen kijken we naar verbeterpunten in je voedingspatroon zodat je maag en darmen weer tot rust komen.

Om ernstige aandoeningen uit te sluiten is het verstandig om bij langdurige klachten eerst naar je huisarts te gaan.  

KEEL- NEUS EN OORKLACHTEN

Nederland kent een vochtig en koel klimaat waardoor aandoeningen als (chronische) neusverkoudheid, oorontsteking, keelpijn, voorhoofds- en bijholteontstekingen (sinusitus) veel voorkomende klachten zijn.

Als je deze klachten regelmatig hebt dan is mogelijk je weerstand verzwakt. Veelvuldig gebruik van antibiotica verzwakt dit systeem nog verder. Acupunctuur versterkt je weerstand zodat je minder vaak klachten hebt. 

Ook aandoeningen als heesheid, een brok in de keel, kiespijn en een droge mond kunnen effectief behandeld worden. 

LUCHTWEGKLACHTEN

Luchtwegklachten kunnen geleidelijk ontstaan of acuut beginnen. Je kunt het benauwd krijgen, kortademig worden of gaan hoesten. Soms kunnen de klachten chronisch worden. Denk hierbij aan astma, bronchitis en longemphyseem. 

Het Longfonds noemt acupunctuur als een alternatieve methode om de klachten van astma te verminderen. Bij luchtwegklachten is meestal sprake van ontstekingen die met Chinese kruiden behandeld kunnen worden. 

Uiteraard dien je bij chronische klachten onder behandeling van je specialist  te blijven. 

HOOIKOORTS OF VERKOUDEN?

“Hooikoorts” staat voor luchtwegallergie. Pollen, huismijt, huisdieren of andere allergenen kunnen jeukende en tranende ogen, opgezette neusslijmvliezen met waterig slijm en een grieperig gevoel veroorzaken. Deze klachten kunnen seizoensgebonden zijn of chronisch aanhouden. 

Van hooikoorts is bekend dat deze effectief met acupunctuur behandeld kan worden zodat jij weer kunt genieten van de zomer en je huisdier. 

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK