Logo Acupunctuur Brielle
overgang opvliegers

Overgang en acupunctuur

De overgang kan soepel verlopen met ondersteuning van acupunctuur. Opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen, spierklachten, gewichtstoename en slapeloosheid kunnen de overgang behoorlijk verstoren en veel vrouwen hebben er last van. Acupunctuur helpt de hormonale balans weer terug te krijgen. Lees hier wat acupunctuur kan doen bij klachten van de overgang.

HORMONALE DISBALANS EN DE OVERGANG

Door een hormonale disbalans  krijgen veel vrouwen te maken met lichamelijke en emotionele klachten. Vaak worden deze klachten weg gezet als “het hoort erbij” of “leer er maar mee leven”. Deze klachten kunnen langdurig zijn en behoorlijke gevolgen hebben voor het dagelijks leven, het werk en het gezin. De oorzaak ligt in de periode van hormonale disbalans waarin de menstruatie aan het afbouwen is en de vrouw in de overgang komt waarin zij niet meer menstrueert. Dit geeft klachten als opvliegers, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, depressiviteit, nervositeit, prikkelbaarheid, lusteloosheid, gewrichtsklachten en gewichtstoename. Vaak herkennen vrouwen deze klachten niet gelijk als overgangsklachten, vooral als ze daarbij geen of weinig last hebben van de bekende opvliegers. Vind hier alles wat je wilt weten over hormonale disbalans. 

 

ACUPUNCTUUR EN OPVLIEGERS

De Nederlandse vereniging van gynaecologie (NVOG) heeft in haar nieuwste richtlijnen acupunctuur opgenomen als mogelijke behandeloptie tegen opvliegers. Acupunctuur helpt het lichaam om zichzelf te bevochtigen, af te koelen, te voeden en tot rust te komen. Hiermee koelt de hitte in het lichaam af die droogte, opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid veroorzaakt. In de Chinese geneeskunde wordt de overgang gezien als de omgekeerde pubertijd. 

Carina - Ouddorp
Carina - OuddorpPatiënten Vertellen
Lees verder
De behandeling heeft er voor gezorgd dat ik weer een goede nachtrust heb.
Ana - Heenvliet
Ana - HeenvlietPatiënten Vertellen
Lees verder
Ik ben naar accupunctuur gegaan omdat ik erg veel last had van opvliegers en slecht in mijn vel zat. Na een aantal behandelingen al heel veel verschil ben erg tevreden wou dat ik het eerder had gedaan.
Previous
Volgende

WELKE OVERGANGSKLACHTEN ZIJN TE BEHANDELEN MET ACUPUNCTUUR?

Acupunctuur is een natuurlijke manier zonder bijwerkingen om overgangsklachten te behandelen. Binnen een paar weken kunnen de klachten al aanzienlijk afnemen. De bekendste overgangsklachten zijn opvliegers, stemmingswisselingen en nachtelijk zweten. Maar ook libido verlies, concentratieproblemen, gewichtstoename, slapeloosheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, spierpijn, hoofdpijn of zelfs depressie kunnen gevolg zijn van de menopauze. Er wordt ook gekeken naar voeding en leefstijl als onderdeel van de behandeling. 

 

OVERGANG EN EMOTIES

De overgang is ook een mentaal proces waardoor klachten kunnen ontstaan en gaat vaak samen met andere aspecten van het leven zoals verandering van het lichaam en de acceptatie ervan, mantelzorg voor ouders en kinderen die de deur uit gaan. Soms is een goed gesprek net zo belangrijk als een behandeling met acupunctuur. Uw acupuncturist is een ervaren behandelaar en heeft veel aandacht voor psychosociale aspecten.

"Vrouwen in de overgang; dat klinkt als een promotie, maar dat is het niet."

ERVARINGEN ACUPUNCTUUR BIJ OVERGANG

Vrouwen voelen zich vaak voor het eerst gehoord en begrepen als het gaat over klachten bij de overgang. Vrouwengeneeskunde is al eeuwenlang een gelijkwaardig onderdeel van de Chinese geneeskunde en kan daarom klachten effectief behandelen met acupunctuur. Acupunctuur kent geen bijwerkingen en herstelt de hormonale balans op natuurlijke wijze. De uitleg die gegeven wordt over de klachten die horen bij de overgang is voor vrouwen herkenbaar en begrijpelijk en de erkenning ervan geeft vaak al veel rust. Zie hier onze werkwijze? 

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupunctuur u kan helpen
dan kunt u ook per email contact opnemen of bellen
06 412 98 908

Twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK