Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Maatregelen Coronavirus (COVID-19)

In deze praktijk worden de richtlijnen van het RIVM en de beroepsvereniging nageleefd.  Vanaf de heropening is het dragen van een mondkapje voor behandelaar en cliënt in mijn praktijk ingesteld.

Deze worden gratis in de praktijk beschikbaar gesteld zodat je altijd een schoon mondkapje hebt. 

 

 

Nieuwe afspraak maken

Een nieuwe afspraak maken kan zoals vanouds telefonisch of via het contactformulier. Nadat de afspraak is gemaakt ontvang je een brief waarin je afspraak wordt bevestigd, een brief met informatie over de maatregelen rondom het coronavirus en een vragenlijst. Voordat je de praktijk binnenkomt moet worden bepaald of je klachten hebt die betrekking hebben op symptomen van COVID-19. Dit heet met een mooi woord triage.
 
Bij COVID-19 klachten wordt er niet behandeld, ook niet als één van de familieleden waar je samen mee woont, klachten vertoont. Pas wanneer de cliënt en familie lid minimaal 2 weken klachten vrij zijn kunnen de behandelingen hervat worden.
coronamaatregel afspraak maken

Blijf thuis en neem contact op

Blijf thuis indien jij of één van je gezinsleden symptomen heeft van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Neem contact met mij op om dit te bespreken. je afspraak wordt geannuleerd zonder kosten, ongeacht het tijdstip van annulering. 

Hoeveelheid mensen in de praktijk

De praktijk beschikt over een grote wachtkamer waardoor de afstand tussen de balie en de zitplaatsen meer dan voldoende is. Ook beschikt de praktijk over twee ingangen zodat cliënten elkaar niet ontmoeten. 

Kom alleen tenzij je begeleiding nodig hebt en kom op tijd. Door niet te vroeg op je afspraak te komen geef je mij de gelegenheid om de ruimte na een behandeling te luchten en schoon te maken.  

Veel mensen op een kleine oppervlakte die afgesloten is, geeft een hoog besmettingsgevaar. In een afgesloten ruimte mogen er daarom maximaal 3 mensen aanwezig zijn, inclusief de therapeut.

 

Afstand houden, 1.5 meter

Een van de redenen dat er door het Nederlandse RIVM gekozen is voor de 1,5 meter is omdat 1,5 meter het maximale bereik is van de aerosol druppels uit de mond. De COVID-19 besmetting gaat via deze aerosol druppels via de mond. 

De 1,5 meter samenleving zoals deze maatregel nu wordt genoemd houdt in dat de praktijk is aangepast. De tafels en stoelen zullen zo geplaatst zijn dat er tussen therapeut en cliënt minimaal 1,5 meter afstand is. De praktijk heeft twee ingangen en een grote wachtkamer waardoor de 1,5 meter afstand goed na te leven is. 

behandelkamer acupunctuur brielle

Mondkapjes 

Bij binnenkomst krijg je een gratis mondkapje type II uitegereikt. Het dragen van een mondkapje is in deze praktijk verplicht. Ook de behandelaar draagt een mondkapje. 

 

Symptoomvrije infectie

COVID-19 kent ook besmettingen waarbij de besmette persoon geen tot nauwelijks klachten ervaart. Deze persoon is net zo besmettelijk voor zijn omgeving als een persoon met ernstige COVID-19 klachten.

In zo een geval is het belangrijk om de spreiding van de besmetting te beperken. Daarom worden alle cliënten in de praktijk hetzelfde behandeld. Namelijk alsof er een mogelijke besmetting aanwezig is. Van belang in deze is om in de gaten te houden hoe ernstig de besmettingsgraad is in de regio.

Tijd

De mate van tijd waarin je binnen de 1,5 meter van elkaar staat in een afgesloten ruimte met maximaal 3 personen, inclusief de therapeut, heeft invloed op het besmettingsrisico.

Bij binnenkomst dien je je handen te desinfecteren en krijg je een mondkapje ter beschikking. De therapeut draagt altijd een mondkapje en een jas(je) met korte mouwen en desinfecteert de handen voor en na de behandeling. Aan dit protocol heb ik toegevoegd temperatuurmeting die voorafgaand aan iedere behandeling. Dit houd mij en de cliënt scherp. 

openingstijden acupunctuur

Wat neem je mee? 

Zo min mogelijk spullen, alleen wat je nodig hebt voor de behandeling. Stop je sleutels, mobiel etc. in je tas of jaszak. 

Hygiëne, hygiëne, hygiëne

Bij het bezoek aan de praktijk probeert je zo min mogelijk aan te raken. Laat de therapeut je door de ruimte leiden. Zowel jij als je therapeut zullen bij binnenkomst en vertrek de handen wassen. Na jouw vertrek zal door de therapeut alles wat is aangeraakt afgenomen worden met een sopje.

Er worden geen handdoeken vanuit de praktijk verstrekt. Neem zelf een (hoes)laken, een handdoek en fleecedeken mee. Hiermee wordt de behandeltafel en jijzelf bedekt. 

 

Ventilatie

Geen tot slechte ventilatie van de praktijkruimte verhoogt het risico op besmetting.

Er wordt tussen de afspraken door vaak en regelmatig geventileerd. Ook zal indien van toepassing regelmatig de filters van het ventilatie systeem worden schoongemaakt.

 

Toiletgebruik

Ga voordat je naar de praktijk komt nog even naar het toilet. Uiteraard is het toilet beschikbaar, maar bij voorkeur niet. 

coronamaatregel hygiëne
De leidraad infectiepreventie Covid-19 is tot stand gekomen naar aanleiding van het beleid dat de Nederlandse overheid voert om de Corona pandemie te beheersen. Het KAB, NIBIG, RBCZ en FLICZ hebben deze richtlijnen in samenspraak met diverse beroepsgroepen uit de gezondheidszorg opgesteld. 
Mei 2020

Persoonlijke noot

Ik merk dat cliënten al gewend zijn aan de diverse maatregelen die genomen zijn in de afgelopen maanden en zich zeer goed aanpassen. De praktijk is zeer ruim waardoor ontmoetingen tussen cliënten altijd al minimaal was. De ontspannen sfeer in de praktijk kan hierdoor bewaard blijven en het risico op besmetting is hiermee tot het minimum beperkt. 

En zoals ik natuurlijk altijd zeg vanuit mijn visie op geneeskunde

“VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN” 

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK