Ervaringen van cliënten

Crista

PDS PRIKKELBAAR DARMSYNDROOM
"Ik ben behandeld voor een PDS (prikkelbaar darm syndroom) mijn darmen waren opgezet (plus een continu vol gevoel), hevige pijnscheuten in mijn buik en een moeilijke stoelgang waren mijn dagelijkse problemen.

Via Google ben ik bij Wilma gekomen, na een intakegesprek in de fijne praktijkruimte adviseerde Wilma mij de accupunctuur specifiek op de darmen gericht, Wilma heeft mij ook bruikbare tips betreffende mijn voeding gegeven, én het heeft resultaat gehad, ik ben van mijn klachten afgekomen.

Wilma is zeer professioneel, omdat ik niet direct resultaat voelde onderzocht ze mij verder en kwam tot de ontdekking dat mijn energiebalans weer op orde gebracht moest worden, daar ging ze mee aan de slag ik kreeg extra prikken in mijn rug en de behandeling sloeg aan, dankjewel Wilma!

Natuurlijk voel je wel iets van de naalden maar dat zijn speldenprikjes, ook hier weet Wilma raad mee ze laat je zo ontspannen dat je helemaal niets meer voelt.

Het resultaat is dat ik mij nu stukken beter voel plus dat ik ook meer energie heb gekregen van de accupunctuur, ik voel me helemaal fit, één echte aanrader als je nog niet eerder met deze behandelingen in aanraking bent geweest.

Wilma nogmaals hartelijk DANK!"

Jacqueline

ARTROSE
‘Acupunctuur, hmm, tja, had ik daar ervaring mee; absoluut niet. Maar wel positieve ervaringen over gelezen en gehoord. Ging ik het proberen? Absoluut. Het leek mij een beter alternatief dan een spuit in mijn heup voor mijn pijnklachten door artrose (al 10 jaar lang). Het resultaat? Na 4 behandelingen waren mijn pijnklachten verdwenen. Ik kan zonder de nodige pijnstillers weer pijnloos op beide heupen in bed liggen. Ik zeg: Wilma for President.’

Wim van der Linden, Dongen

HOGE BLOEDDRUK
‘Ik ben behandeld voor hoge bloeddruk. In aanvulling op mijn medicijnen, die niet altijd voldoende werkten, stelde mijn behandelaar een plan op in combinatie met voedingssupplementen. Tot op heden heeft dat prima gewerkt. Zonder acupunctuur zou ik waarschijnlijk al zwaardere medicijnen moeten slikken met alle bijwerkingen die daaraan zijn verbonden'.

Mijn ervaringen met de behandelaar zijn heel goed en ik ben blij dat zij mijn pad heeft gekruist. Op een schaal van 0-10, geef ik haar een 9.’

Marianne Hoogstraten

ENDOMETRIOSE
‘Jarenlang werd mijn leven beïnvloed door klachten ten gevolge van endometriose. Twee keer per maand was ik een paar dagen volledig uitgeschakeld van de pijn. Ook lukte het maar niet om zwanger te worden.

De behandelingen bestonden uit acupunctuur aangevuld met Chinese kruiden die werden aangepast op mijn menstruatiecyclus. Ik volg nog altijd het dieet dat ik toen voorgeschreven heb gekregen en voel mij daar heel goed bij. Ook kreeg ik hiermee weer mijn zelfvertrouwen terug omdat ik zelf wat aan mijn klachten kon doen.

Wilma legt telkens uit wat ze doet en hoe de Chinese geneeswijze in elkaar zit. Na een half jaar in behandeling te zijn geweest waren mijn klachten met 90% afgenomen en onlangs ben ik bevallen van een gezonde dochter! Score: 9.’

Walter

ROOKVERSLAVING
‘Ik wilde stoppen met roken. Wilma heeft mij behandeld met pleistertjes die in mijn oren werden aangebracht in combinatie met een acupunctuurbehandeling. Hierdoor heb ik geen afkickverschijnselen gehad. De gewoonte moest ik wel zelf afleren. Wilma heeft mijn daarin goed begeleid.

Wel prettig dat ze zelf ook ooit heeft gerookt. Zo wist zij precies wat de lastige momenten zijn en hoe die aan te pakken. Na een half jaar adviseerde zij me terug te komen want dan zou de verslaving weer de kop opsteken. Inderdaad, na vijf maanden begon het weer te kriebelen. We hebben snel twee afspraken ingepland en deed de electro-acupunctuur effectief zijn werk. Geen verslavingsverschijnselen meer. Ik ben er nu echt voorgoed vanaf.’

Corry de V

HIELSPOOR
‘Ik had al vijf jaar last van hielspoor. Door veel pijn kon ik bijna niet meer lopen. Na vier behandelingen was de pijn stukken minder geworden. Omdat ik zo blij was, ben ik natuurlijk weer te veel gaan lopen waardoor de klachten terugkwamen. Wilma had mij gewaarschuwd. Maar na acht behandelingen was ik klachtenvrij! Ik kan weer lopen zonder pijn. Heerlijk!’

Hans, 67 jaar

HEUPKLACHTEN
‘Altijd een brandend gevoel in mijn heupen. Vooral ’s nachts. Ik kon er soms niet van slapen. Een vriend raadde mij acupunctuur aan. Zijn vrouw was er goed mee geholpen. Ik was al bang dat ik nieuwe heupen moest hebben. De eerste vier behandelingen hadden niet veel resultaat en ik had het bijna opgegeven. Op advies van Wilma ben ik magnesium gaan gebruiken. Na negen behandelingen ben ik pijnvrij en loop ik goed. Ik hoop nog jaren met mijn heupen te kunnen doen.’

Paul H.

SPASTISCHE DARM
‘Ze noemen het een spastische darm. Ik kon dan weer wel, dan weer niet naar het toilet. Vaak pijn en soms gênante situaties als ik last had van winderigheid. Het zou tussen ‘mijn oren’ zitten, ik heb daarom van alles geprobeerd, andere voeding, probiotica en zelfs mediteren. Niets hielp.

Nooit gedacht aan acupunctuur totdat ik een artikel las op internet. Wilma adviseerde mij over voeding welke aangepast werd aan mijn situatie. "Geen mens is hetzelfde, we passen het aan jouw klachten aan", zegt ze. Ik gebruik nu nog een halve dosering Chinese kruiden maar ben klachtenvrij. Ik kan nu tenminste zonder zenuwen een vergadering in.’

Marja

MENSTRUATIEKLACHTEN
‘Mijn dochter van 17 heeft sinds het begin van haar menstruatie last van heftige buikpijn, hoofdpijn en zware bloedingen. Hierdoor kan ze soms niet naar school. Ook volgden de perioden elkaar steeds sneller op. De anticonceptiepil bracht geen uitkomst. Bovendien heeft ze deze ook niet nodig. Mijn dochter was bang voor de behandeling met naalden, maar Wilma nam alle tijd om haar alles uit te leggen en mijn dochter op haar gemak te stellen.

Ook heeft ze uitgelegd hoe een gezonde menstruatie eruit hoort te zien. Dan realiseer je je pas hoeveel jonge meisjes en vrouwen een verstoorde menstruatie hebben met maandelijkse ongemakken die helemaal niet nodig zijn! Velen gebruiken de pil maar daar los je het probleem niet altijd mee op, het onderdrukt alleen tijdelijk de klachten. Mijn dochter is nog onder behandeling maar het gaat zo goed met haar. Ze heeft geen enkele keer meer haar school hoeven te verzuimen en ze kan weer met een gerust hart sporten zonder bang te zijn voor ongemakken. Inmiddels zijn al twee van haar vriendinnen bij Wilma in behandeling.’

Pim

ANGSTKLACHTEN

Begin 2014 heb ik een hartfalen gehad. Lichamelijk ben ik hier vrij snel van hersteld, maar ik heb onderschat wat het effect op mijn hoofd heeft gehad. Dit komt mede doordat er niets te repareren viel, alleen kreeg ik een vracht medicatie voorgeschreven. Het resultaat was dat ik vrij snel afgleed naar een depressie, constant die angst voor een hartfalen. Dat ik met die depressie niets meer durfde te doen laat zich raden. Ook voor die depressie kreeg ik medicatie.
Via een kennis kreeg ik de tip eens op de site van Acupunctuur Brielle te kijken. Daar vond ik onder de rubriek Emotioneel precies wat ik zocht; behandeling van klachten van depressieve aard na een hartinfarct.
Na een uitgebreid intake gesprek zijn we aan de slag gegaan. Tot mijn verbijstering bleek de behandeling ook nog het gewenste effect te hebben! Dat had ik nooit verwacht. Er zijn nog een klein aantal vervolgsessies achteraan gekomen en sindsdien ben ik die depressies kwijt. Het heeft me getroffen dat Wilma altijd de tijd neemt voor de cliënt en eerst aan tafel positieve navraag doet over hoe het is gegaan sinds het laatste bezoek, voordat de behandeling aan kan vangen.
De mens staat bij haar centraal, dat is me sterk opgevallen. Ook dat ze precies weet waarover ze het heeft en alles uitlegt op een manier die ik begrijp!
Ik ben er nog steeds erg blij mee!

Arno, 48 jaar

STOPPEN MET ROKEN

"Na vele andere pogingen om te stoppen met roken (en ook zo veel keer weer begonnen), ben ik nu met acupunctuur behandeld bij Wilma van Andel van Acupunctuur Brielle. Vanaf de eerste behandeling is de behoefte om te roken weg en lijkt het wel of je nooit gerookt hebt. Nooit gedacht dat acupunctuur zo doeltreffend zou werken. Zelfs de verwachte eetbuien blijven weg. Top !
Echt een aanrader als je definitief wilt stoppen met roken."

Barbara Smit, Vierpolders

BURNOUT
"Ik ben/wordt behandelt omdat ik nog met vermoeidheid, slechte stoelgang en algemene onbalans zit vanwege mijn burnout en erg zware bevalling.
Ik vond de cupping echt geweldig bij de eerste behandeling die ik kreeg. De acupunctuur werkte gelijk erg heftig in en na twee behandelingen en een potje kruiden werd mijn stoelgang al veel beter.
Van ongeveer 1 x per vijf dagen nu na 7 behandelingen naar soms 2 x per dag. Ook mijn ongesteldheid is vaak erg heftig en Wilma heeft mij daar ook twee keer voor behandelt tijdens mijn menstruatie. De eerste keer stopte de menstruatie zelfs helemaal en kwam daarna rustig op gang zoals het hoort. Al met al voel ik me energieker en lang niet meer zo vermoeid.

Wilma is een erg fijn iemand bij wie je goed je verhaal kan doen en er goed oplossend gezocht wordt voor een behandeling. Dat is in mijn geval namelijk niet altijd makkelijk omdat er meerdere klachten zijn.
Ik ben blij dat ik bij Wilma terecht gekomen ben en zal er zeker vaker gebruik van maken."
Wilma heel erg bedankt!"

Mandy Canters

ZIEKTE VAN PFEIFFER
"Ik ben behandeld voor de ziekte van Pfeiffer. Mijn klachten waren; moe, snel geïrriteerd, koud en lusteloos.
Ik wist totaal niet wat ik van acupunctuur moest denken, maar omdat ik zo moe was wilde ik alles proberen.
Wilma legt alles super goed uit, neemt de tijd voor je en luistert goed naar je klachten.
Na 4 behandelingen merkte ik enorm veel resultaat. Ik was minder moe, kreeg meer energie en voelde me steeds beter in m'n vel zitten.
Ongelooflijk dat je met acupunctuur zoveel voor elkaar kan krijgen! Ik kan het iedereen aanraden en dan zeker bij Wilma."

Manon

MENSTRUATIEKLACHTEN
Ik ben bij Wilma behandeld voor disbalance in mijn menstruatiecyclus waardoor het dagelijks functioneren behoorlijk werd belemmerd zowel lichamelijk als fysiek. Gebruik van hormonen pil etc. maakte alles alleen maar erger en voelde absoluut niet goed ik was helmaal mezelf niet meer. Maar dit was en is volgens veel artsen de enige optie.

Na de eerste acupuntuurbehandeling bij Wilma in combinatie met kruiden merkte ik al direct resultaat. Ik heb nu een paar behandelingen gehad en het is bijzonder hoeveel resultaat dit heeft opgeleverd echt een wereld van verschil. Ik heb me in geen tijden zo goed gevoeld zelfs in de slechtse periode van de maand bruiste ik van de energie en voelde me mentaal ook super!! Dit had ik in geen tijden meer meegemaakt!!

Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij Wilma ze is direct duidelijk en zeer kundig.
Ik kan dit echt met veel enthousiasme aan alle vrouwen aanbevelen i.p.v. hormonen en pillen te gebruiken etc.
Jammer dat veel artsen acupuntuur niet als een serieuze optie aandragen voor behandeling van diverse klachten.

Sjalda Hendriks

RUGKLACHTEN
Twee weken geleden kon ik vanwege de rugpijn nog geen 50 meter lopen en moest van ellende in een rolstoel, ondanks alle pijnstillers. Volgens artsen moest ik daar gewoon mee leren leven.
Als je zo wanhopig bent wil je alles proberen, dus zo ook acupunctuur.
Nu, 4 behandelingen later ben ik pijnvrij, slik geen pijnstillers meer en kan weer goed lopen.
Klasse Wilma! Ik ben volledig van mening veranderd wat betreft acupunctuur.

Rick Doejaaren

STOPPEN MET ROKEN
Mijn ervaring met de behandeling om te stopen met roken is zeer goed na de eerste dag had ik al geen behoefte meer aan een sigaret en dat is tot nu toe zo gebleven.Wilma stelt je zeer op het gemak en is zeer vakkundig.Voor een ieder die wil stoppen met roken is dit zeker aan te raden.

Tineke Winnubst-Burggraeve

HOGE BLOEDDRUK
"Een goede vriendin heeft mij geïnformeerd over de praktijk acupunctuur in Brielle.
Al geruime tijd heb ik last van een behoorlijk hoge bloeddruk. De bijwerkingen van de medicijnen die werden voorgeschreven in het ziekenhuis waren behoorlijk heftig.(aanslag op de nierwerking).
Dus…. de overstap gemaakt naar de praktijk voor acupunctuur.
De intake bij Wilma heb ik als uiterst vriendelijk ervaren. Rust en alle tijd.
Bij het starten van de behandeling wordt uitgelegd hoe de werkwijze is en het doel ervan. (kruiden en cupping).
Na een behandeling van 7 weken, 2 keer per week is mijn bloeddruk van 205/105 gezakt tot 157/73, iets wat na maanden behandeling in het ziekenhuis nooit behaald is.
Nu is de behandeling teruggebracht tot 1 keer per week waarbij ik iedere dag kruidentabletten slik en niet te maken heb met bijwerkingen.

Wilma ik zal je aanbevelen waar mogelijk, je bent een kanjer in je vak."

Marcel Luthart

ISCHIAS
Ik werd behandeld voor/ tegen Ischias klachten.Ervaring is geheel 100 procent ten voordele van deze behandelwijze.Nadat de reguliere geneeswijze niet effectief genoeg bleek deze pijnlijke situatie gedegen aan te pakken.Resultaten vrijwel direct voelbaar en na een paar uur redelijk veel pijnlijke klachten gereduceerd van 100% naar 50%.
Ervaring met behandelaar uitstekend en zeer goede uitleg.