Werkwijze

 Persoonlijke aandacht en tijd

In het intakegesprek besteed ik veel tijd en aandacht aan het stellen van de diagnose. Deze vormt namelijk de sleutel tot een effectieve behandeling. U wordt bevraagd over uw medische voorgeschiedenis, uw fysieke en mentale gesteldheid op 10 deelgebieden, omgevingsfactoren, levenswijze en voeding. Ook tong- en polsdiagnose vormen een essentieel onderdeel van de TCG-diagnose. Soms kom ik tot de conclusie dat behandeling niet tot de gewneste resultaten gaan leiden. U krijg van mij dan een open en eerlijk antwoord.

Twijfelt u of uw aandoening behandeld kan worden met TCG? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Deskundigheid

Vervolgens plaats ik uw klachten vanuit de westerse geneeskunde in het perspectief van de oosterse geneeskunde.

In overleg maken we een behandelplan welke een op maat afgestemd receptuur behelst met acupunctuurpunten die uw natuurlijke weerstand verhoogt. Een consult duurt gemiddeld genomen een uur. Meestal beginnen we de eerste twee weken met twee behandelingen per week. Binnen vier tot vijf behandelingen zullen naar verwachting de eerste resultaten merkbaar zijn waarna we langzaam gaan afbouwen naar één keer per twee weken.

Vertrouwen, uw belang voorop

Met het motto: ‘Uw gezondheid, mijn zorg’, staat het belang van mijn cliënten altijd voorop. Tijdens ieder consult krijgt u daarom uitleg over de behandeling aangevuld met extra adviezen die een positieve invloed hebben op uw gezondheid en vitaliteit. Bovendien kunt u altijd vragen stellen en extra informatie delen wat vaak de behandeling ten goede komt.

 Samenwerking arts en/of therapeut

Met uw toestemming wordt de behandelend arts en/of therapeut geïnformeerd over het behandelplan en het resultaat. Waar van toepassing vindt er onderling overleg plaats en zo nodig wordt u terugverwezen.

 Voedingsadviezen

Inzicht in de verschillende soorten voeding en wanneer u die het beste kunt eten, draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom hecht ik er waarde aan om, uiteraard altijd in overleg met u, ook Chinese kruiden te kunnen inzetten om de energiebalans in uw lichaam te herstellen en zo uw gezondheid te bevorderen.