Chinese Geneeswijze

Acupunctuur Brielle-16Gezond zijn en u goed voelen. De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) kan u daar op een natuurlijke manier bij helpen, zonder nadelige bijwerkingen. De traditionele Chinese Geneeswijze is het resultaat van duizenden jaren strijd van het Chinese volk tegen ziekten.

In het traditionele Chinese denken bestaat het universum uit een kringloop van levensenergie, ook wel Qi genoemd. Binnen dit kringloopsysteem staat alles met elkaar in verbinding. Qi wordt gezien als een metafoor voor de fundamentele natuurkundige eigenschappen van het universum. Zo zijn er in het menselijk lichaam twaalf hoofdmeridianen te onderscheiden waarin de acupunctuurpunten gelegen zijn. TCG maakt gebruik van deze energiebanen door het aanprikken van acupunctuurpunten waarbij een aandoening wordt gezien als een uiting van een verstoring in dit energiesysteem.

Evenwicht tussen Yin en Yang

Om optimale gezondheid te bereiken zoekt het lichaam naar evenwicht door homeostase. Volgens de TCG is een goed evenwicht en samenwerking tussen Yin en Yang daarom belangrijk.

In de TCG is het stellen van een diagnose en de behandeling ervan geheel gebaseerd op een totaalanalyse van symptomen. Mensen verschillen van elkaar in constitutie, maar ook door omgevingsfactoren, hun specifieke levenswijze en voeding. Hierdoor kunnen de invloeden van buitenaf bij ieder mens een ander effect sorteren.

Om de geconstateerde aandoening zo goed mogelijk te kunnen behandelen, wordt gebruik gemaakt van ‘verschillende behandelmethoden voor dezelfde klachten’. Maar anderzijds ook ‘dezelfde behandeling voor verschillende klachten’. Kortom, Chineze Geneeswijze: Vijf patiënten met dezelfde maagklachten kunnen ieder een ‘eigen’ behandeling krijgen, welke is toegespitst op oorzaak, omstandigheden en de fysieke gesteldheid van de cliënt.

Chinese voedingsleer

Ieder mens is anders en heeft andere voeding nodig. Tijdens mijn behandeling geef ik u, indien gewenst, advies over verschillende soorten voeding en wanneer u die het beste kunt eten. Allemaal met tot doel om het zelfhelend vermogen van uw lichaam te ondersteunen.

Chinese kruidenleer

Chinese kruiden werken op een dieper niveau dan acupunctuur. De Chinese kruidengeneeskunde gaat uit van de eigenschappen van de plant, maar kan ook stoffen van dierlijke of minerale oorsprong bevatten die het lichaam voeden. werken op een dieper niveau dan acupunctuur.

Daarom hecht ik er waarde aan om Chinese kruiden in te zetten daar waar de werking van acupunctuur alleen niet genoeg is.

Er worden alleen producten gebruikt die onder de gestelde kwaliteitsnormen en wetgeving vallen.