Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

ACUPUNCTUUR BIJ KLACHTEN VAN DE MENOPAUZE

Heb jij ook het advies gekregen van je huisarts om maar te leren leven met je menopauze klachten en heb je elk middel al geprobeerd? Hoe zou jij het vinden als er wel een methode was die jouw menopauze klachten kan behandelen? 

Marijke (49) merkt dat ze moeite krijgt met concentreren en vaker vermoeid is. Angelique (44) heeft een chemokuur ondergaan voor borstkanker en heeft last van opvliegers. Fatima (52) slikt al 8 jaar de anti-conceptiepil zonder onderbreking door vanwege overgangsklachten. Anne (47) voelt zich onzeker omdat ze geen zin meer heeft in seks. Meryem (51) heeft elk middel tegen overgangsklachten al gebruikt, zonder resultaat. 

anticonceptiepil

MENOPAUZE KLACHTEN ZIJN SERIEUZE KLACHTEN

Vrouwen in de overgang worden over het algemeen niet serieus genomen als ze in de huisartsenpraktijk komen met overgangsklachten. Volgens de richtlijnen is medicatie zelden nodig en weten artsen niet welk middel werkt bij overgangsklachten. Meestal wordt de anticonceptiepil voorgeschreven waardoor het risico op borstkanker en trombose vergroot.

OPVLIEGERS EN WAT NOG MEER

Opvliegers is het meest bekende symptoom van alle menopauze klachten en komt dan ook bij 75% van de vrouwen met overgangsklachten voor. Hier begint de zoektocht welk middel helpt bij opvliegers. Daarnaast komt zweten, duizeligheid, slapeloosheid, stemmingswisselingen en hartkloppingen voor. Opvliegers kunnen ontstaan door hormonale verandering.  Maar ook jonge vrouwen die behandeld zijn voor klachten aan de eierstokken of vrouwen met borstkanker kunnen last hebben van opvliegers.

opvliegers tijdens overgang

WIST JIJ DAT DE MENOPAUZE ASTMAKLACHTEN KAN VERERGEREN? 

 In periodes zoals tijdens de menstruatie, de zwangerschap en rondom de menopauze  kan het karakter van de astma veranderen. Klachten kunnen verergeren of minder worden en rondom de menstruatie kunnen PMS-klachten ontstaan. Omdat bij behandeling van klachten gekeken wordt naar de hele mens worden ook deze klachten meegenomen in de behandeling van overgangsklachten. 

overgangsklachten

OVERGANG NAAR NIEUWE LEVENSFASE

Opvliegers worden als hoofdklacht ervaren tijdens de overgang. Maar er gebeurt veel meer. Er vindt een overgang plaats naar een nieuwe levensfase. Veel vrouwen hebben moeite met deze periode en grijpen elk middel aan. Je hebt minder of geen zin meer in seks, er komen vooral buikkilo’s bij, je hebt last van stemmingswisselingen en gewrichtsklachten en die kleine rimpeltjes werk je niet meer weg met make-up. De kinderen verlaten het huis of je krijgt al kleinkinderen en voor het eerst doemt het woord “pensioen” op. Je beseft je dat er een periode wordt afgesloten. Dat roept bij veel vrouwen onzekerheid op. De menopauze wordt dan ook de omgekeerde pubertijd genoemd. 

TIJD VOOR BEZINNING 

 Voordat je zelfs maar denkt aan de overgang vinden de hormoonschommelingen al plaats. Met deze fysieke veranderingen vinden ook mentale veranderingen plaats. Het is tijd voor terugblikken en vooruitkijken en dat roept soms vragen en emoties op. Ook hiervoor is tijd tijdens de behandeling. Soms is er meer nodig dan alleen maar naalden zetten en helpt een ondersteunend gesprek om te komen tot nieuwe inzichten. Mijn ervaring is dat na de menopauze de meeste vrouwen zelfverzekerder worden en vol vertrouwen een nieuwe fase ingaan. 

overgangsklachten

BEHANDELING MENOPAUZE KLACHTEN WERKT SNEL EN EFFECTIEF

Menopauze klachten verminderen meestal binnen een paar weken met behandeling met acupunctuur. Vrouwengeneeskunde kent binnen Chinese geneeskunde een eeuwenlange geschiedenis.  Overgangsklachten worden behandeld met natuurlijke kruidenformules en acupunctuurpunten. Je bent vast wel bekend met het saliekruid dat ook steeds meer bekendheid krijgt voor de behandeling van overgangsklachten. De Chinese geneeskunde gebruikt dit kruid al duizenden jaren in haar kruidenformules.

WELK MIDDEL HELPT BIJ JOUW MENOPAUZE KLACHTEN? 

Altijd is mijn vraag als iemand zich voor het eerst meldt in de praktijk: “Waar heb je last van?” Er wordt uitgebreid ingegaan op al jouw fysieke en mentale ongemakken omdat de combinatie ervan bepalend is welke middelen we inzetten: acupunctuur met of zonder kruiden. De inzet is dat het lichaam zelf kan herstellen. Mijn ervaring is dat binnen een paar weken de opvliegers afnemen, je beter kunt slapen, je minder last hebt van stemmingswisselingen en je krijgt meer energie. 

Acupunctuur werkt effectief bij menopauze klachten en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK