Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Behandeling hooikoorts

 Niezen, loopneus, tranende ogen en vermoeidheid zijn symptomen die horen bij hooikoorts. Behandeling van pollenallergie met acupunctuur werkt snel en effectief. 

Je hebt al heel wat middelen geprobeerd zoals medicijnen, neusspray’s, taping, homeopatische kruiden, anti-histaminica, oogdruppels of medicijnen tegen hooikoorts. Allergie voor pollen kan je dag flink verpesten. Iedereen geniet van het mooie weer, maar jij hebt last van jeukende ogen, opgezette keel, hoofdpijn, een waterige neus en aan het einde van de dag voel je je doodmoe. 

Wat is hooikoorts?

Twee miljoen mensen in Nederland heeft last van pollenallergie in een bepaald seizoen. Het vrijkomen van de pollen veroorzaakt een allergische reactie in het lichaam. Er komt teveel histamine vrij die symptomen geven als jeuk, teveel aanmaak van vocht en zwelling van de slijmvliezen en bovenste luchtwegen. Pollen horen niet in jouw lichaam en dus moet het hard werken om deze te bestrijden. Daardoor kun je je vermoeid voelen of zelfs grieperig. Het grote verschil tussen hooikoorts en andere symptomen van luchtwegklachten is dat het gebonden is aan een bepaalde seizoen. Je merkt dan ook dat binnenblijven je klachten verlicht en een aantal weken of maanden aanhoudt. de grootste piek is in april t/m juni en mensen met hooikoorts houden dan ook nauwlettend de hooikoortsradar of  pollenradar in de gaten.

Welke behandelingen tegen hooikoorts? 

 Jij wilt net als iedereen lekker genieten van het prachtige weer ondanks alle pollen in de lucht en je zoekt een behandeling tegen hooikoorts. Welke traditionele behandelingen worden nu toegepast?  

MEDICIJNEN TEGEN HOOIKOORTS

Histamine is de belangrijkste veroorzaker van hooikoorts. De medicijnen in de vorm van oogdruppels, pillen of neussspray bevatten logischerwijs anti-histamines. Ze geven kortdurend verlichting en hebben als mogelijke bijwerkingen slaperigheid, vermoeidheid, hoofdpijn, sufheid, duizeligheid en/of droge mond, keel of neus. Heb je last van gezondheidsklachten die droogte geven, dan kan je meer klachten krijgen. Medicijnen zijn in een aantal gevallen vrij te verkrijgen bij drogist of apotheek of op recept van de huisarts. 

welke medicijnen tegen hooikoorts
immunotherapie tegen allergieklachten

IMMUNOTHERAPIE BIJ POLLENALLERGIE

Deze behandeling richt zich op de oorzaak van de klacht. Bij immunotherapie wordt eerst onderzocht voor welke stoffen, waaronder pollen jij allergisch bent. Daarna krijg je stap voor stap een kleine hoeveelheid van dat stofje toegediend. Immunotherapie wordt ook wel “allergievaccinatie” genoemd. Jouw lichaam bouwt dan anti-stoffen op waardoor je op den duur geen last meer zou moeten hebben van je hooikoorts. Dit kan een oplossing bieden op de lange termijn. 

Heb je al deze behandelingen geprobeerd maar nog steeds hooikoortsklachten? Dan is acupunctuur echt iets voor jou. Hoe werkt acupunctuur bij hooikoorts?

Gedurende een half uur neem ik al jouw klachten met je door. Niet alleen jouw klachten van hooikoorts, maar ook andere klachten die je mogelijk hebt. Je krijgt altijd een behandeling op maat. Dus heb je bijvoorbeeld ook last van eczeem? Dan wil ik dat weten want dan pas ik het recept van punten voor jou aan.  Het lichaam moet uiteindelijk zelf kunnen herstellen.  Tijdens de behandeling heb je direct resultaat: je ogen tranen minder, je hoeft niet meer te niezen, je keelklachten worden minder en je neus opent zodat we weer vrij kunt ademen. Na een aantal behandelingen wordt de vermoeidheid ook minder. Zo kan jij weer snel naar buiten en genieten van het mooi weer. 

 

Ja, ik wil ook snel van mijn hooikoorts af! 

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK