Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de therapeut een naald in een pijnlijke knoop – “triggerpoint”-  in de spier zet. Deze methode behandelt spierklachten die pijn veroorzaken. 

De naald beweegt kortdurend heen en weer totdat de spier verkrampt en daarna ontspant. Dry Needling kan pijnlijk zijn, maar dat is meestal van korte duur.

Dry Needling behandelt geen acute blessures, wel chronische pijnklachten. Fysiotherapeuten passen deze behandeling meestal toe.

Hoe werkt Acupunctuur? 

 Acupunctuur zet in op het zelfherstellend vermogen. In tegenstelling tot Dry Needling prikt men niet op de pijnlijke plek, maar op punten die corresponderen met het pijnlijke gebied.

Bij de behandeling van pijnklachten vermindert de pijn minimaal met 50% binnen 15 minuten. Het aanprikken kan gevoelig zijn, maar na het inzetten van de naald komt het lichaam in ontspannen toestand. De naalden blijven 30-45 zitten.

Zowel acute als chronische pijnklachten worden behandeld. 

Acupunctuur en Dry Needling bij pijnbestrijding

Acupunctuur en Dry Needling behandelen pijnklachten. De overeenkomst tussen Dry Needling en Acupunctuur is dat beiden acupunctuurnaalden gebruiken. Bij beide behandelmethoden kunnen de spieren zwaar en vermoeid aanvoelen.

Dry needling fysio
Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK