IS DRY NEEDLING HETZELFDE ALS ACUPUNCTUUR?

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de therapeut een naald in een pijnlijke knoop – “triggerpoint”-  in de spier zet. Deze methode wordt meestal gebruikt bij de behandeling van langdurige spierklachten die pijn veroorzaken. De naald beweegt kortdurend heen en weer totdat de spier verkrampt en daarna ontspant. Dit is soms pijnlijk maar dat is meestal van korte duur. Acute blessures worden niet behandeld met Dry Needling. Fysiotherapeuten passen deze behandeling meestal toe.

Acupunctuur beziet de klacht vanuit het energetisch systeem waarbij de mens als geheel wordt gezien. De naald wordt niet op de pijnlijke plek aangebracht maar in een ander lichaamsdeel dat correspondeert met het pijnlijke gebied. Meerdere naalden worden licht ingebracht en blijven langere tijd zitten. Diverse pijn- en interne klachten worden behandeld met acupunctuur. Acupuncturisten passen deze behandelmethode toe.

De overeenkomst tussen Dry Needling en Acupunctuur is dat beiden acupunctuurnaalden gebruiken. Bij beide behandelmethoden kunnen de spieren zwaar en vermoeid aanvoelen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn