Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

De pollenradar meldt vandaag dat de berken volop gaan bloeien. Hierdoor schiet de pollen concentratie omhoog en dat is geen goed nieuws voor hooikoorts patiënten. De meeste mensen kennen de term “hooikoorts” wel.  Heb jij last van een loopneus, tranende en brandende ogen, een kriebelhoest en/of benauwdheid? Dan heb je waarschijnlijk last van pollenallergie. Als de klachten aanhouden kun je zelfs griepachtige klachten krijgen. 

Buiten is het nu prachtig weer, maar als jij hooikoorts hebt dan zijn al die pollen in de lucht heel vervelend. Een zware hooikoortsaanval kan een heerlijke lentedag als vandaag flink verpesten. 

 

 Hier de 5 beste tips om hooikoortsklachten zoveel mogelijk te voorkomen. 

hooikoorts groene groenten

TIP 1 Groene groenten voor tranende ogen

Tranende en jeukende ogen komen vaak voor bij pollenallergie. Het orgaan Lever zorgt volgens de Chinese geneeskunde voor de ogen. Groene groenten helpen je lever te ontgiften. Tijd voor een DETOX. Alle groene groenten zijn prima, maar denk ook aan spirulina, broccoli, spinazie, bietenblad en blad van de paardebloem!

hooikoorts lever eten

TIP 3 Lever levert veel vitamine A

Ik hoor je denken: "Wat heeft lever eten nu met hooikoorts te maken? In lever zit veel vitamine A en laat dat nou net heel belangrijk zijn voor je ogen. Orgaanvlees eten we niet meer zo vaak, maar er zitten essentiële voedingsstoffen in zoals ijzer.

pollenallergie neusdouche

TIP 4 Gebruik een neusdouche tegen pollen

Nog een fantastische tip die goed werkt bij hooikoorts is de neusdouche. Kost weinig en verwijdert de meeste pollen uit je neus. Mijn advies is 4x per dag spoelen met kraanwater gemengd met keukenzout. Gebruik 1 afgestreken theelepel keukenzout in 200 ml (mok) lauwwarm kraanwater of 9 gram zout in 1 liter water.

WEET JIJ HET VERSCHIL TUSSEN KLACHTEN VAN HOOIKOORTS, CORONA OF VERKOUDHEID? 

hooikoorts melk suiker

TIP 2 Eet minder melk- en suikerproducten

Melkproducten en suiker maken slijm aan in het lichaam en jij wilt nou juist van die verstopte neus of loopneus af! Door melkproducten, rauwkost, gefrituurd eten en houdbare producten te vermijden kun je het aanmaken van slijm sterk verminderen.

Powered by Weer1.com
pollenallergie schoonmaken

TIP 5 Stofzuig je matras

Als je naar bed gaat neem je ongemerkt veel pollen mee, bijvoorbeeld in je haar. Deze pollen gaan in je matras gezellig op bezoek bij de huismijt. Een klein beestje dat in je matras leeft en tevens voor allergische klachten kan zorgen. Ik kreeg ooit een goede tip van een arts betrokken bij het astmafonds. "Iedere week 10 minuten je matras en kussens uitzuigen en was je haren voor je naar bed gaat."

Voedingssupplementen ondersteunen bij hooikoortsklachten. Er zijn verschillende kruidenformules die jouw specifieke klachten op natuurlijke wijze aanpakken. Hooikoortsklachten zijn snel en effectief te behandelen met goede resultaten. 

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK