Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Onderzoekers denken dat niet alleen de longontsteking maar ook lekkende bloedvaatjes ernstige benauwdheid geven bij besmetting met COVID-19. Kan de Chinese geneeskunde dit verklaren?

Toen ik dit bericht vanmorgen vroeg las was ik gelijk geïnspireerd. Altijd is mijn eerste gedachte als ik dit soort theorieën lees: “Hoe kan ik dit verklaren vanuit de Chinese geneeskunde”. Als je mijn eerdere blog “Coronapatiënt en overgewicht” lees begrijp je wat ik bedoel. Het is nog wat vroeg want de theorie moet nog bevestigd worden, maar het valt vanuit de Chinese geneeskunde wel uit te leggen. Ben je nu geïnteresseerd geraakt? Lees dan verder.

Chinese geneeskunde
longontsteking COVID-19

LEKKENDE BLOEDVAATJES

De enzymen die het coronavirus binnenhalen horen thuis in ons lichaam. Eén van de functies van dit enzym is ervoor zorgen dat dat onze bloedvaten niet lek raken. Dat doen ze door een ander stofje dat ook in ons lichaam thuishoort, bradykinine genaamd, onder controle te houden. Als het virus het lichaam binnendringt via de longen dan hecht het zich aan datzelfde enzym. Hierdoor verlies het enzym zijn functie en ontstaat lekkage van de bloedvaten in de longen waar de ontstekingen plaatsvinden.

KORTADEMIGHEID BIJ COVID-19

Bij besmetting met het COVID-19 ontstaat vocht in de longen, hierdoor word je kortademig. De volgende fase is dat het longweefsel gaat ontsteken, er ontstaan trombose en littekens in de longen door het vocht. Onderzoekers denken nu dat de benauwdheid niet alleen komt door de ontstekingen in de longen, maar ook door lekkende bloedvaatjes.

DE MILT IN DE CHINESE GENEESKUNDE

De Milt heeft vanuit de Chinese geneeskunde meerdere functies. Hij transporteert en verwijdert overtollig vocht uit onze organen en weefsels. Daarnaast helpt de Milt bij het verteren van ons voedsel waaruit hij bloed aanmaakt en omzet tot energie, Qi. Maar hij zorgt er energetisch ook voor dat “het bloed in de organen en weefsels blijft en niet gaat lekken”.

Is dit de verklaring vanuit de Chinese geneeskunde waarom de bloedvaatjes bij COVID-19 gaan lekken? 

 

MILT IS DE MOEDER VAN DE LONGEN

Ik ga nog even verder met mijn uitleg. Het verloop van besmetting met het COVID-19 kent verschillende fases, dat weten we ook medisch gezien. Bij iedere fase wordt de energetische werking van de Milt verder aangetast. Zoals ik al beschreef in mijn eerdere blog Coronapatient en overgewicht is volgens de Chinese Geneeskunde de Milt de moeder van de Longen. De Longen worden aangetast door besmetting met het Coronavirus waarop de moeder Milt gaat zorgen voor haar kind de Longen.

milt bloed

VAN LONGONSTEKING NAAR LEKKENDE BLOEDVAATJES

In de volgende fase wordt het kind ernstiger ziek en krijgt een longontsteking. Hierdoor worden de taken van de moeder Milt steeds meer belast. Ze kan eerst haar zorg voor de spijsvertering niet meer aan waardoor diarree ontstaat. Eén van de symptomen behorend bij de longontsteking veroorzaakt door het COVID-19 is diarree. Vervolgens kan ze niet meer zorgen voor het transport en verwijderen van het overtollige vocht waardoor onder andere longontsteking ontstaat. Eén van de symptomen van coronapatiënten is dat het lichaam veel vocht vasthoudt. Uiteindelijk wordt ze zo overbelast dat ze ook haar taak, het bloed binnen houden, niet meer kan vervullen waardoor de bloedvaatjes gaan lekken.

MILT BELANGRIJK BIJ AFWEERSYSTEEM

De milt maakt onderdeel uit van het bloedvatenstelsel en speelt een belangrijke rol bij je afweersysteem. Hij maakt afweerstoffen aan tegen bepaalde bacteriën. Daarnaast is de milt één van de grote opruimers in jouw lichaam. Hij filtert bacteriën en ruimt oude en geïnfecteerde bloedcellen op uit je bloed. Je kan leven zonder milt, maar je hebt meer risico op ernstige infecties met bepaalde bacteriën. Hierdoor is de kans op bloedvergiftiging of een longontsteking zoals nu optreedt bij het COVID-19 groter.

corona overgewicht

CHINESE KRUIDENTHERAPIE BIJ COVID-19

In China staat de Chinese kruidentherapie in groot aanzien en heeft een gelijke positie naast medische behandelingen. Ook bij het behandelen van het COVID-19 heeft de Chinese kruidentherapie een grote en succesvolle rol gespeeld bij de preventie en behandeling van het COVID-19. De Chinese kruiden ondersteunen onder andere het versterken van de energie van de Milt en de Longen, het dalen van Hitte (koorts) en het verwijderen van Damp en Slijm (ontstekingen).

BIJSCHOLING CHINESE KRUIDENTHERAPIE BIJ COVID-19

In de bijscholing die ik volgende week ga volgen bij Bo Yi, krijgen we voorlichting over de bestrijding en preventie van het COVID-19. Hierbij wordt de westers medische benadering en de Chinese Kruidentherapie samengevoegd tot behandelprotocollen. Deze informatie wordt rechtstreeks aangeleverd door medisch specialisten vanuit China. Het zou mooi zijn als we deze Oosterse wijsheid en kennis mee kunnen nemen naar het Westen om zo een bijdrage te kunnen leveren in de strijd tegen het COVID-19.

Zorg goed voor jezelf en je naasten in deze bijzondere tijden. We hebben elkaar nodig.

COVID-10 bijscholing
Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK