Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Blijvende klachten na corona

Meer dan de helft van de mensen die besmet zijn geweest met Corona houdt langdurige klachten ook wel Long Covid genoemd zoals vermoeidheid, hartkloppingen, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, lichte verhoging en verlies van reuk en smaak.  Ook vergeetachtigheid en depressieklachten komen voor. Acupunctuur wordt van oudsher effectief ingezet en ondersteunt het herstel. 

Maanden na corona blijvende klachten

In de praktijk zie ik steeds meer patiënten die niet goed herstellen na corona. Ook patiënten die niet zijn opgenomen in het ziekenhuis houden klachten als vermoeidheid, koortsig, hartkloppingen, pijn op de borst, kortademigheid of verlies van geur en smaak.Deze klachten worden ook wel Long Covid klachten genoemd. Het valt niet mee om het dagelijks leven weer op te pakken bij concentratieproblemen of maag – en darmklachten zoals diarree, misselijkheid en overgeven. Mijn ervaring is dat leeftijd hier geen rol speelt. Ook voorheen zeer vitale mensen kunnen gezondheidsklachten houden na een virusinfectie met COVID-19. 

Onverklaarbare klachten niet behandelbaar

Langdurig aanhoudende klachten na een virusinfectie is een bekend verschijnsel en komt niet alleen voor bij corona patiënten.  Een goed voorbeeld is de ziekte van Pfeiffer “kissing disease”waar vaak jonge mensen mee besmet raken. Soms na jaren als die last hebben zij nog last van rillingen, vermoeidheid en spierpijnen. Deze onverklaarbare klachten zijn meestal niet behandelbaar omdat er geen medisch diagnose gesteld kan worden. Juist deze patiënten zien wij vaak in de praktijk op zoek naar een behandelwijze die past bij hun klachten. 

 

Behandel de klacht niet de diagnose

De Chinese Geneeskunde neemt iedere klacht mee in zijn beoordeling en verbindt deze met elkaar als een legpuzzel. Zo is het te verklaren dat mensen én diarree hebben én slijm op blijven hoesten. Als het orgaan dat zorgt voor de spijvertering uitgeput raakt door de infectie met corona en dus diarree veroorzaakt dan kan het zijn functie om overtollige vloeistoffen af te voeren ook niet meer uitoefenen. Deze vloeistoffen worden dan opgeslagen in de longen met hoesten als gevolg. Met acupunctuur wordt de functie van het betreffende orgaan versterkt waardoor zowel de klachten van diarree en het hoesten afnemen.

Heb je ook aanhoudende klachten na een COVID-19 besmetting en zoek je professionele ondersteuning?

Maak dan een afspraak.

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK