Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Acupunctuur voor vrouwen

In de dokterskamer is weinig aandacht voor klachten van vrouwen. Bij vrouwen van middelbare leeftijd worden klachten al snel toegewezen aan de overgang: “leer er maar mee leven, het gaat vanzelf weer over”. De anticonceptiepil wordt voorgeschreven bij jonge vrouwen met menstruatieklachten en Prikkelbaar Darmsyndroom “zit tussen de oren”. 

ACUPUNCTUUR BIJ MENSTRUATIEKLACHTEN

Een gezonde menstruatiecyclus verloopt zonder buikpijn, zware bloedingen, teveel emoties en is regelmatig. Toch hoor ik vrouwen vaak over hevige menstruatieklachten. 

Soms zijn je klachten zo ernstig dat je een paar dagen niet kan functioneren. Daarom gebruik je misschien de anticonceptiepil of het spiraaltje om je klachten draagbaar te houden. 

Met acupunctuur komt je hormoonhuishouding weer in balans waardoor de menstruatieklachten vermInderen. 

ACUPUNCTUUR VOOR DE  OVERGANG

De overgang wordt ook wel de omgekeerde pubertijd genoemd. Het oestrogeengehalte daalt in tegenstelling tot de pubertijd waardoor je wat vergeetachtiger wordt, wat sneller uit je dak gaat en ineens in huilen uit kan barsten.   

Vrouwen kunnen last hebben van opvliegers, slapeloosheid, nachtelijk zweten, stijve gewrichten, geen zin meer in vrijen, hartkloppingen en vermoeidheid zijn de meest voorkomende klachten. 

Met acupunctuur verminderen overgangsklachten snel. Je voelt je fitter en je komt tot rust waardoor je meer aan jezelf toe komt.

ACUPUNCTUUR VOOR MIGRAINE EN HOOFDPIJN

Migraine en hoofdpijn komen bij vrouwen vaker voor dan bij mannen omdat er een sterke relatie met de hormoonhuishouding. Daarnaast is het belangrijk dat de klachten medisch onderzocht zijn om bepaalde aandoeningen uit te sluiten. 

Hoofdpijn en migraine komen in vele vormen voor. Veel vrouwen hebben dusdanige klachten dat zij hun dagelijkse activiteiten moet staken. 

Bij de behandeling van hoofdpijn is het effect van acupunctuur bijna altijd direct merkbaar. na een paar behandelingen worden de klachten minder hevig en komen ze minder vaak voor. 

ACPUNCTUUR VOOR FIBROMYALGIE 

Fibromyalgie of weke-delen-reuma is een chronische aandoening waarbij je last hebt van pijn in je bindweefsel en spieren. Je lichaam voelt stijf en vermoeid aan en je hebt last van stemmingswisselingen en slaapproblemen. De ene dag heb je meer last van de klachten dan de andere dag. 

Fibromyalgie komt in bijna alle gevallen bij vrouwen voor. Meestal gaat het gepaard met een heftige emotionele gebeurtenis. Acupunctuur verminderd de pijn, verbetert het slapen en reguleert de emoties. Hierdoor nemen de vermoeidheidsklachten af wat het herstel bevordert. 

 

Borstkanker acupunctuur

ACUPUNCTUUR VOOR PIJN NA BORSTKANKER

Na een borstoperatie kan je chronische pijnen overhouden. Dit heeft een sterk negatieve invloed op je functioneren, stemming, slaap en kwaliteit van leven. Na het verwijderen van alle lymfklieren uit de oksel (okselklierdissectie of oksekliertoilet), kan er lymfoedeem, schouderstijfheid en zenuwpijn ontstaan.

Acupunctuur helpt bij pijnbestrijding, verbetering van slaap en het verzachten van je emoties rondom borstkanker. 

ACUPUNCTUUR BIJ STRESS OF PSYCHISCHE KLACHTEN

Spanningsklachten komen voort uit stress. Dit kan bij vrouwen leiden tot onrust, vergeetachtigheid, piekeren, concentratieverlies, slapeloosheid, opgejaagdheid, hartkloppingen, hyperventilatie, en oververmoeidheid.

Er wordt veel van jou gevraagd: werk, gezin, relaties, mantelzorg, er goed uitzien, sporten, vriendinnen en weinig tijd om overal aan te kunnen voldoen. Kom je niet toe aan herstel, dan loop je het risico op uitputting of een burn-out.

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen je de rust geven die je nodig hebt.

MOXA BIJ STUITLIGGING

Bij een stuitligging is de kans groot dat het geboorte via een keizersnede plaatsvindt. Dit geeft een verhoogd risico op complicaties voor jou en je kindje. Daarom wordt een toenemend aantal vrouwen door de verloskundige doorverwezen  naar een acupuncturist voor moxatherapie

Moxatherapie geen kwakzalverij

Bij een stuitligging gebruiken we  moxa waarvan wetenschappelijk is bewezen dat de kans dat op spontaan draaien van het kindje 75% is. 

Moxa behandeling

De behandeling is het meest effectief tussen week 30-33, na week 36 is een combinatie met uitwendige versie zeer effectief gebleken. De behandelingen zijn veilig en kan je zelf thuis uitvoeren. 

ACUPUNCTUUR BIJ 41 WEKEN ZWANGER

Slechts een klein percentage vrouwen bevalt rondom de uitgerekende datum. Wanneer je gezond bent mag je bevallen tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Bij 41 weken zwanger wordt gesproken over inleiden van de bevalling

Veel vrouwen zien op tegen de reguliere behandelingen die een bevalling inleiden. Acupunctuur is een wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling en een goed alternatief om op een rustige en natuurlijke wijze de weeën op gang te brengen. 

Acupunctuur helpt ook bij klachten tijdens de zwangerschap. 

PIJN BIJ HET VRIJEN

Het is een klacht die vaak onbesproken blijft, maar pijn bij het vrijen van grote invloed kan zijn op je relatie of zelfvertrouwen. Pijn is een signaal dat er iets mis is. Daarom is het belangrijk om de oorzaak te behandelen. 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn zoals een droog slijmvlies, vaginale schimmelinfectie, hormonale veranderingen of huidirritaties. Ook kunnen psychologische factoren een rol spelen. 

De behandeling van de klacht richt zich op de oorzaak van de pijn waardoor het herstel plaatsvindt. Hierdoor neemt het plezier in vrijen weer toe. 

ACUPUNCTUUR BIJ BLAASONTSTEKINGEN

Veel vrouwen hebben last van terug kerende blaasontstekingen, ondanks herhaalde antibioticakuren.

Bij een blaasontsteking of cystitis is het slijmvlies van de blaas en de plasbuis ontstoken. De urine is troebel en ruikt sterk, het plassen kan branderig aanvoelen en je kan last hebben van pijn in je rug of onderbuik. 

Niet altijd zijn deze klachten aanwezig, maar heb je toch een blaasontsteking. Acupunctuur  richt zich op de oorzaak van de klachten waardoor de kans op terugkerende blaasontstekingen wordt verkleind. 

PRIKKELBAAR DARMSYNDROOM – PDS

Het merendeel van de PDS-patiënten is vrouw. De meest voorkomende klachten zijn krampen, buikpijn, opgeblazenheid, winderigheid, diarree en obstipatie. Om ernstige aandoeningen uit te sluiten is het verstandig dit eerst medisch te laten onderzoeken. 

Prikkelbaar Darm Syndroom is nog vrij onbekend en vaak worden de klachten weg gezet onder “stressklachten”. Mijn ervaring is dat deze klachten sterk verminderen met acupunctuur, voedingssupplementen en een goed voedingsadvies. Zoals bij iedereen maakt stress dat je klachten verergeren. Maar stress is niet de oorzaak van je klacht. 

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK