Van der Fuyckstraat 11

3232 AL Brielle

06 412 98 908

Bereikbaar van 8.00 tot 18.00

Stoppen met Roken

Zelf heb ik jarenlang anderhalf pakje sigaretten per dag gerookt. Totdat ik op een dag wakker werd en dacht: ” Nu is het klaar. IK WIL STOPPEN MET ROKEN”.

Na meerdere stoppogingen is het mij uiteindelijk gelukt en ben ik al meer dan 20 jaar geleden gestopt. Volhouden om te stoppen met roken valt door de ontwenningsklachten niet mee: slapeloosheid, irritatie, rusteloosheid, nervositeit, zucht naar sigaretten, chagrijnig. 

Daarom coach ik al meer dan 15 jaar clienten
om te stoppen met roken en met succes. 

78% van de deelnemers is na een half jaar nog steeds gestopt! 

DE ACUPUNCTUURBEHANDELING
De acupunctuurbehandeling bestaat uit het aanprikken van acupunctuurnaalden in het lichaam. Deze blijven minimaal 30 minuten zitten. Vervolgens worden er minuscule naaldjes aangebracht in de oren. Hier gaan plakkertjes overheen die in het oor blijven zitten. Tijdens iedere behandeling worden deze gecontroleerd en eventueel aangevuld. Hierdoor werkt acupunctuur effectief ook tussen de behandelingen door.

WAAROM ACUPUNCTUUR HELPT 

Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen en daarmee de ontwenningsklachten. Coaching is zeker zo belangrijk en geeft je inzicht in de verslaving.  Hierdoor wordt het stoppen met roken veel gemakkelijker. Daarom vindt er tijdens ieder consult begeleiding plaats door middel van een gesprek. Wat zijn jouw valkuilen? Ieder mens is uniek en krijgt dan ook begeleiding op maat.

“Je faalt pas op het moment dat je stopt met proberen.”

AANTAL BEHANDELINGEN
De ervaring leert dat minimaal 6 behandelingen binnen 3-4 weken nodig zijn om effectief te kunnen stoppen met roken. Na een aantal weken zijn de ontwenningsklachten verdwenen en na een maand zakt de gewoonte om te roken steeds verder weg.

Na 5-6 maanden kan de behoefte aan roken ineens terug komen. Maak dan snel een afspraak voor 1-2 behandelingen om niet terug te vallen. 

EFFECTEN STOPPEN MET ROKEN

Stoppen met roken heeft altijd zin, ook voor korte tijd. Als je voor je 50e stopt halveert de kans dat je overlijdt aan de gevolgen van roken. 

Al na 24 uur is de koolmonoxide uit je lichaam verdwenen. Na 72 uur kun je weer beter ademen en heb je het minder benauwd. De nicotine is uit je lijf en je hebt meer energie. Na een maand verdwijnt je rokershoestje en na een jaar is het risico op hart en vaatziekten gehalveerd. 

 

“STOPPEN MET ROKEN HEEFT ALTIJD ZIN”

acupunctuur stoppen met roken

Na 10 jaar is het risico op longkanker met de helft afgenomen en na 15 jaar is het risico op hart- en vaatziekten gelijk aan dat van iemand die niet rookt. 

Acupunctuur zorgt er tevens voor dat je niet of nauwelijks aankomt in gewicht. 

VERZEKERAAR VERGOEDT DE BEHANDELING

De eerste vraag die mij altijd wordt gesteld als men wil stoppen met roken is: “Worden de behandelingen vergoed door de verzekeraar?” Opvallend als je bedenkt wat roken tegenwoordig kost, maar ik weet uit eigen ervaring dat je daar niet aan denkt als je verslaafd bent aan tabak. 

De verzekering vergoedt acupunctuur vanuit de Aanvullende verzekering, dit gaat niet ten laste van je Eigen Risico, meestal wordt wel een kleine Eigen Bijdrage gerekend. Ook voor de behandeling van rookverslaving betaalt de verzekeraar het merendeel terug.

Stoppen met roken is goed voor je gezondheid en voor je portemonnee!

Stoppen met roken

twijfel je nog of wil je meer weten?

Meld je dan nu aan voor een

GRATIS GEZONDHEIDSCHECK