BLOG

Arganolie, het natuurlijke anti-aging product

Arganolie

Tijdens mijn rondreis door Marokko kwam ik in aanraking met een prachtig product: de Arganolie. Deze olie wordt in dit extreem droge leefgebied al eeuwenlang gebruikt wordt om huidveroudering tegen te gaan en huidklachten te herstellen. Tijdens deze trip heb ik de producten uitgeprobeerd en ben ik overtuigd: Arganolie is een fantastisch natuurproduct dat de huid zijdezacht maakt en herstelt. Tijd voor meer onderzoek!

Arganolie puur natuur
De Argania Spinosa “boom van schoonheid” groeit alleen in het zuiden van Marokko. Pogingen haar elders te kweken zijn tot nu toe mislukt. De boom groeit in een onherbergzaam gebied waar de temperatuur kan oplopen tot boven de 40 graden, zonder  extra water of  bestrijdingsmiddelen. Hierdoor is de olie altijd puur en biologisch.

Argangeiten eten de bomen kaal.

Weet wat je koopt
De Arganolie is de laatste jaren zeer populair en wordt overal aangeboden tegen diverse prijzen. Tijdens mijn rondreis heb ik het leefgebied van de Arganboom leren kennen en de lokale bewoners gesproken. Zij verklaren dat door de toenemende droogte en de hongerige geiten de bomen zijn aangetast. Daarnaast is de procedure om de cosmetische olie te kunnen persen zeer arbeidsintensief. Hoe kan het dan dat Arganolie ineens overal te koop is?

Cosmetische of culinaire Arganolie?
Voor cosmetische doeleinden worden de noten en bij voorkeur handmatig koudgeperst waardoor de waardevolle eigenschappen goed bewaard blijven. De noten die geperst worden voor de culinaire olie worden eerst geroosterd en meestal mechanisch geperst.  Op deze wijze komt er meer olie vrij, wat  ten koste gaat van de kwaliteit. Deze olie is donkerder van kleur, smaakt meer nootachtig en is dan ook goedkoper dan de koudgeperste olie.

Arganolie het vloeibare goud uit Marokko

Wat maakt Arganolie zo waardevol?
Uit onderzoek blijkt dat met name de hoeveelheid vitamine E in de noten bijzonder hoog is. Deze antioxidant beschermt en voedt de huid waarmee huidveroudering vertraagt. De ontstekingsremmende werking helpt bij het tegengaan van allergische reacties en  de vetzuren zorgen voor de elasticiteit van de huid en verfijnen rimpels. Arganolie draagt bij aan het herstel van de huid bij psoriasis, acne, eczeem en verlies van elasticiteit.

Eerlijk product, eerlijke prijs
Van oudsher vindt het hele proces van rapen tot en met het persen door vrouwen plaats. Zij verenigen zich de laatste jaren  in coöperaties waardoor de verkoop en daarmee ook de opbrengst in hun handen komt. De Arganolie-producten zijn samengesteld en getest door een farmacoloog en ik koop ze rechtstreeks in voor een eerlijke prijs. De producten bevatten alleen organische grondstoffen met als basis Arganolie. Hierdoor zijn prachtige huidproducten ontstaan met ieder hun eigen helende werking die gebruikt worden tijdens de cosmetische behandelingen.

Arganolieproducten rechtstreeks uit Marokko

Natuurlijke gezichtsverjonging door Cosmetische Acupunctuur
Acupunctuur Brielle heeft zich onder andere gespecialiseerd in Cosmetische Acupunctuur.  De behandelingen met onder andere RED- en BLUELIGHT, Arganolie en acupunctuur pakken huidveroudering en huidklachten waaronder acne van binnenuit aan. De doorbloeding verbetert, de spierspanning vermindert en op natuurlijke wijze maakt de huid collageen en elastine aan. Onderliggende klachten waaronder slapeloosheid, opvliegers, darmklachten en stressklachten worden tegelijkertijd aangepakt waardoor het gezicht een gezonde en jaren jongere uitstraling krijgt. Gezichtsverjonging op natuurlijke wijze zonder blijvende bijwerkingen!

 

Wil jij er ook jaren jonger uitzien op natuurlijke wijze of je huidklachten aanpakken?

Een intakegesprek geeft je inzicht in de mogelijkheden en is gratis.

 

Reacties op deze pagina zijn gesloten.