Thema’s

Hooikoorts

Hooikoorts klachten verminderen snel met de behandelmethoden van acupunctuur en Chinese kruiden.

Veel mensen hebben in het voorjaar, de zomer of soms het gehele jaar door last van allergische reacties. Hooikoorts is een populaire term voor een vorm van allergie voor grassen, stuifmeel en planten die meestal luchtwegproblemen veroorzaken.

De klachten beginnen meestal in het voorjaar en lopen uit tot in de zomer. De meest voorkomende reacties zijn:

  • Jeukende neus en veel niesen.
  • Loopneus of verstopte neus.
  • Tranende en jeukende ogen die branderig aan kunnen voelen.
  • Branderige en droge keel, waarbij u moet hoesten.
  • In een aantal gevallen kunt u vermoeid raken en lichte verhoging krijgen (“koorts”).

Deze klachten komen ook voor bij mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, dieren of voedingsmiddelen. De klachten komen dan het gehele jaar voor.

Hoe ontstaat een luchtwegallergie?

Elk mens vormt antistoffen in het lichaam tegen stoffen die niet in ons lichaam thuishoren, zoals stuifmeel of huisstofmijt (allergenen). De slijmvliezen van de neus, luchtpijp, ogen, mond en keel raken hierdoor geïrriteerd en zwellen op. Het lichaam van mensen met een luchtwegallergie reageert overmatig heftig op de allergenen waardoor de slijmvliezen veel slijm produceren. Het opzwellen en het slijm veroorzaken de klachten.

Op welke wijze worden de klachten behandeld?

Indien er acute klachten zijn worden deze het eerste behandeld. Vervolgens wordt de oorzaak van de klachten behandeld. Dit laatste vindt in het geval van hooikoorts plaats in de periode voorafgaand aan de hooikoortsperiode. In overige gevallen kan dat direct nadat de acute klachten zijn verdwenen. Als behandelmethoden wordt een combinatie ingezet van acupunctuur en Chinese kruiden die de klachten snel doen verminderen.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.