Thema’s

Kindvriendelijke behandeling

In de praktijk komen regelmatig kinderen voor behandeling van allerlei klachten. Omdat kinderen nog heel beweeglijk zijn, zeer snel reageren op een behandeling en gevoelig zijn voor het prikken met naalden is een vorm van Japanse Acupunctuur ontwikkeld, Shonishin genaamd. Bij deze methode worden kleine instrumentjes gebruikt waarmee op bepaalde punten of gebieden van de huid wordt getikt, gestreken, gewreven of gedrukt. Kinderen ervaren deze behandelmethode als zeer speels en ontspannen. De methode is eenvoudig maar zeer doeltreffend.

Hoe ziet een behandeling eruit?
In het eerste consult worden vragen gesteld over de gezondheidsaspecten. Er wordt een behandelplan opgesteld en daarop volgt een behandeling. Aan de ouders wordt gevraagd het kind aan de hand van instructies thuis te behandelen door bijvoorbeeld een massage. Door deze extra ondersteuning herstelt het kind sneller en wordt de band tussen het kind en de ouders verstrekt. De duur van de behandeling is afhankelijk van de reactie van het kind, maar duurt over het algemeen kort. Goede communicatie tussen de behandelaar, het kind en de ouders is zeer belangrijk.

Hoe werkt deze methode?
Het lichaam van een kind groeit snel en zij verbruiken dan ook grote hoeveelheden energie. In deze periode kunnen organen gemakkelijk energetisch uit evenwicht raken. Bijvoorbeeld driejarigen kunnen een periode hebben waarin ze snel boos of gefrustreerd raken. Het reguleren van emoties voorkomt gezondheidsklachten en is een van de basisprincipes van Shonishin. Deze methode maakt gebruikt van de grote hoeveelheid energie van kinderen waardoor het voldoende is om met strijken, tikken, drukken of wrijven de organen te stimuleren waardoor gezondheidsklachten verbeteren. Indien nodig wordt een voedingsadvies uitgeschreven.

Voor wie is deze behandelmethode geschikt?
Shonishin wordt toegepast op kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor oudere kinderen wordt een combinatie gebruikt van Shonishin met het gebruik van dunne Japanse acupunctuurnaalden of Chinese Acupunctuur. Deze behandelmethode kan gebruikt worden in combinatie met reeds voorgeschreven medicijnen. Aanpassing hiervan vindt altijd plaats in overleg tussen ouders en de behandeld arts.

Voor welke klachten wordt Shonishin ingezet?
– Luchtwegklachten
– Maag- en darmklachten
– Slaapproblemen
– Keel-, neus- en oorklachten
– Zwakke weerstand
– Vermoeidheid
– Bedplassen
– Hyperactiviteit
– Beheersing van emoties (boosheid, frustratie, huilen, angst enz.)

Shonishin werkt effectief en is zeer kindvriendelijk.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.